General Science-General Knowledge Questions and Answers

General Science-General Knowledge Questions and Answers

|   205556

General Knowledge Questions and Answers  from General Science

Frequently asked GK questions from General Physics, Science and Biology

 

1. "Optical Phenomenon" in the fringe pattern of CD is

Interference

 

2. Celsius and Fahrenheit show the same temperature at
Ans : 40

 

3. Exchange particle in Quark-Quark Interaction
Ans : Gluon

 

4. The working of a rockets based on the principle of:
Ans : Conservation of momentum

 

5.The pollutants which move downward with percolating groundwater are called
Ans : Leachates

 

6.Hasdo Valley in Chhattisgarh is famous for  
Ans : Coal mines

 

7. Special Theory of Relative was proposed in
1905

 

8.Black hole is an object to be found
Ans :   in the sky

 

9.IRADIAN is
Ans : 57.3 degree

 

10.Fraction of volume of ice seen outside when immersed in water?
Ans :   10.5%

 

11. The disease " bronchitis " is associated with:
Ans :   Lungs

 

12. Which colour indicate Highest Temperature?
Ans : Dull red

 

13. Persons sitting in an artificial satellite of the earth have :
Ans :   Zero weight

 

14. Light Year is
Ans :   the distance traveled by light in one year

 

15. Liquefied petroleum gas (LPG) is mainly a mixture of
Ans :   propane and butane

 

16.The Ozone layer lies in the
Ans :   Stratosphere

 

17. Most of the light rays inside a tube -light is in the form of
Ans : ultra -violet light

 

18. Which is the alkalodid that contains in cola drinks?
Ans :   Caffeine

 

19. The device used for detecting even feeble current:
Ans :   Galvanoscope

 

20. Anemometer is an instrument used for measuring?
Ans:   Wind speed

feedback