Indian Economy GK Quiz-1-General Knowledge Questions and Answers

Indian Economy GK Quiz-1-General Knowledge Questions and Answers

|   64514

General Knowledge questions on Indian Economy

 

1. Which state in India is the major producer of mulberry silk?
Ans : Karnataka

 

2. Which one of the following Indian states leads in the production of rubber ?
Ans : Kerala

 

3. Nagda is well known as a centre of production of—
Ans : Viscose staple fibre

 

4. In which state is the hydel power project Nathpa Jhakari located ?
Ans : Himachal Pradesh

 

5. Where is the college of defence management Located ?
Ans : Secunderabad

 

6. Highest production of coffee in India ?
Ans : Karnataka

 

7. Which state of India has the highest population density ?
Ans : West Bengal

 

8. Who is known as "Father of white Revolution" in India ?
Ans : V. Kurien

 

9. Which state in country has the largest number of districts ?
Ans : Uttar Pradesh

 

10. What is the name of the major base of Indian Navy at Karwar ?
Ans : INS Kadamba

 

11. What is the median age (approximate) of the Indian population ?
Ans : 32 years

 

12. Which is the largest electricity producing state in India ?
Ans : Maharashtra

 

13. Which state is the largest producer of Tobacco ?
Ans :  Andhra Pradesh

 

14. Which state is the first largest Producer of rice ?
Ans : West Bengal

 

15. Which Indian state is the largest producer of Hydro electricity ?
Answer: Andhra Pradesh

feedback