Wipro Technologies Whole-Testpaper Contributed by Virat updated on Jul 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now
Wipro |   8047

WIPRO
1)APTITUDE TEST:

Section1- English, 15 questions
Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake  the answer is 'no error'

1.A group of friends / want to visit/ the new plant as early as possible / No error
               A                        B                                   C                              D
      Ans: B
2. It is rude / for the young / making fun of their elders/ No error
         A               B                             C                          D
      Ans : C
3. Meerabai was sent away from her home/ because she spend most of the time/ in the company of holy men/ No error
                                A                                                       B                                                   C                         D   
       Ans : B
4. Unless you stop to make noise at once,/ I will have no option but to  / bring the matter to the attention of the police / No error
                                A                                                B                                                    C                                            D
      Ans: A
5.The Minister along with his / party colleagues have / been invited to the party / No error
                     A                                      B                               C                          D
      Ans: B
Directions 6-10 : Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete
6. While the disease is in ______ state it is almost impossible to determine its existence by_____ .
a. a dormant ..postulate
b. a critical...examination
c. an acute ...analysis
d. a latent...observation
   ANS: (d)
7. The storehouse was infested.........................rats.
    A) by    B) of    C) with    D) in
    Ans: C
8. Please distribute these sweets........................the children
    A) in      B) between    C) amid    D) among
    Ans: D
9. This custom seems to have originated .....................and East European country
    A) in    B) from    C) by    D) with
    Ans: A
10. While facts are ________ and data hard to come by, even scientists occasionally throw side the professional pretense of
    ______ and tear into each other with shameless appeals to authority and arguments that shameless appeals to authority and
    arguments that are unabashedly ad hominid.
a. elusive...objectivity
b. establish...courtesy
c. demonstrate .. neutrality
d. ineluctable...cooperation
    Ans: A
Directions 11-15: Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

11. Your friend died...............over work
    A) of    B) from    C) due to    D) with
    Ans: A
12. It is not easy to beat..................a swarm of wasps if they attack you
    A) out     B) up    C) down    D) off
    Ans: D
13. What a sensation it would cause if it........................now discovered that such a man had left behind a diary.
    A) is    B) be    C) was    were
    Ans: D
14. Madan...............the first prize in this competition
    A) bore up    B) bore with    C) bore out    D) bore away
    Ans: A
15. In large cities people are cut..................from nature.
    A) down    B) out    C) off    D) away
    Ans: C
Section2-apptitude 15 questions
The questions 1-2 are based on the following data
6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn't sit either opposite or  beside C.B and F always like to sit opposite each other.
1. If A is beside F then who is are the two neighbours of B?
(a) D and C
(b) E and C
(c) D and E
(d) Either (a) or (b)
Ans. (c)
2. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?
(a) E and B
(b) D and A
(c) D and B
(d) either (a) or (c)
Ans.(d)
The questions 3-8are based on the following pattern. The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.
The correct answer is:
(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.
3. What is John's age?
(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be
(II) Dias was born 5 years ago
Ans. (C)
4. What is the distance from city A to city C in kms?
(I) City A is 90 kms from City B
(II) City B is 30 kms from City C
Ans. (D)
5.Is A=C ? A, B ,C are real numbers
(I) A-B=B-C
(II) A-2C = C-2B
Ans. (C)
6. What is the 30th term of a given sequence ?
(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2
(II) The common difference is -1/2
Ans. (A)
7.Was Avinash early, on time or late for work?
(I) He thought his watch was 10 minutes fast
(II) Actually his watch was 5 minutes slow
Ans. (D)
8. What is the value of A if A is an integer?
(I) A4 = 1
(II) A3 + 1 = 0
Ans. (B)
9. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _
(a) B, F
(b) Y, C
(c) G, I
(d) K, O
Ans.(b)
10. If the letters of the word "rachit" are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary,           
    what is the rank of the word "rachit".
(a) 485
(b) 480
(c) 478
(d) 481
Ans. (d)
11. Ravi's salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is
(a) 20%
(b) 25%
(c) 33 1/3%
(d) 30%
Ans. (c)
12. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days
    will A alone finish the job
(a) 48
(b) 34 2/7
(c) 44
(d) 45
Ans. (a)
13. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and
     finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?
(a) 5.5 kms
(b) 3 km
(c) 13 km
(d) 6.4 km
Ans. (b)
14. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as
(a) Son
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Grandfather
Ans. (c)
15. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31
(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45
Ans. (a)

Section3-technical ,20 questions

1.A feasibility document should contain all of the following except
(a) Project name
(b) Problem descriptions
(c) Feasible alternative
(d) Data flow diagrams
Ans. (d)
2. Transponders are used for which of the following purposes
(a) Uplinking
(b) Downlinking
(c) Both (a) and (b)
(d)  None of the above
Ans. (c)
3. The format specifier "-%d" is used for which purpose in C
(a) Left justifying a string
(b) Right justifying a string
(c) Removing a string from the console
(d) Used for the scope specification of a char[] variable
Ans. (a)
4. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case
      and a worst time algorithm in worst case is
(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort
   Ans. (a)
5. What details should never be found in the top level of a top-down design?
(a) Details
(b) Coding
(c) Decisions
(d) None of the above
Ans. (c)
6. In an absolute loading scheme, which loader function is accomplished by assembler
(a) Reallocation
(b) Allocation
(c) Linking
(d) Both (a) and (b)
Ans. (d)
7. Banker's algorithm for resource allocation deals with
(a) Deadlock prevention
(b) Deadlock avoidance
(c) Deadlock recovery
(d) None of these
Ans. (b)
8. Thrashing can be avoided if
(a) The pages, belonging to the working set of the programs, are in main memory
(b) The speed of CPU is increased
(c) The speed of I/O processor are increased
(d) All of the above
Ans. (a)
9. Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
(a) Narrowband channels
(b) Simplex channels
(c) Full-duplex channels
(d) Mixed band channels
Ans. (b)
10. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to
(a) Shortest Job First Scheduling
(b) Multilevel Queue Scheduling
(c) FCFS
(d) None of the above
            Ans. (c)
11.  What is the use of virtual base class in c++
     Ans. Multiple lines between derived classes. 
12. Assignment operator targets to _____
     Ans. l-value
13. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n operations an              
     instruction involving three operands and one operator needs maximum of___________ bits
Ans. 3m + n
14. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to
Ans. FCFS
15. What data structures you should use for dictionary searching and it  should be capable of doing spell check also ?
                Ans: Hashing 
16. What is the value of 121 base 4 + 84 base 16 ? 
        Ans :  2130
17. When the fn. is called where the return address is stored?
                Ans. stack
18.  C program code
        int zap (int n)
       {
        if (n<=1)then zap=1;
        else  zap=zap(n-3)+zap(n-1);
       }
       then the call zap(6) gives the values of zap
       [a] 8  [b]  9  [c] 6  [d]  12  [e] 15
       Ans: b
19.  Virtual memory size depends on
           [a] address lines    [b] data bus
           [c] disc space       [d] a & c    [e] none 
         Ans :  a
20. Critical section is   
      Ans: statements which are accessing shared resources
 

feedback