Placement paper updated on Jul 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now
Whole-Testpaper |   13789

Wipro Whole Test Paper 

Wipro Selection Procedure 
In written test 3 sections

1. Quantitative /analytical reasoning (20 questions) 
2. Verbal ability (20 questions) 
3. Technical section (10questions)

No of questions-50 
Time limit -60 Minutes 
Sectional cut-off

Practice Wipro On lineMock Tests Fully solved sample placement papers of Wipro

Main topics to concentrate is 
Quantitative /analytical reasoning 
Ø Average, 
Ø Time and work, 
Ø Time and distance, 
Ø Train, 
Ø Number series 
Ø Clocks and Calendars 
Ø Blood Relationship 
Ø Logical deductions, 
Ø Seating arrangement 
Ø Partnership 
Ø Theme detection 
Ø Coding and decoding 
Ø Probability 
Ø Data interpretation

Learn and Practice from Quantitative Aptitude Tips and Tricks, Concepts and Exercise questions

Verbal ability 
Ø Sentence correction 
Ø Synonym 
Ø Antonym 
Ø Choosing correct alternative 
Ø Idiomatic expression 
Ø Odd man out 
Ø Choosing correct phrase 
Ø One word substitute 
Ø Arranging a word- 
Ø Punctuation marks 
Ø Fill in the blanks 

Learn more from Verbal Ability Verbal ability Exercise Questions and Practice Test

Technical Questions 
Ø C,C++ 
Ø UNIX,DBMS<CN,JAVA,LINUX 
Ø Optical fibre 
Ø OS,Data structures.SQL 
Ø Micro processors etc.,  Some Practice Questions 

Some Practice Questions
1. 33% OF 450 = ? 
Ans. 148.5 

2. 3427 / 16.53 = ? 
Ans. 202 

3.525.0/47.8 = ? 
Ans. 11 

4. 43+557-247 =? 
Ans. 353 

5. 3107*3.082= ? 
Ans. 9591 

6. 48.7 + 24.9 – 8.7 = ?

Ans. 64.90 

7. 10995 /95 = ? 
Ans.115.7365 
8. (135-30-14)*7 – 6 +2 = ? Ans. 3 
9. 3/8 * 5.04=? 
Ans. 1.89 

10. 697 /219 = ? 
Ans. 3.18 

11. 0.33 *1496 /13 = ? 
Ans. 37.98 

12. 298 * 312 / 208 = ? 
Ans. 453.54 

13. 420% OF 7.79 = ? 
Ans. 32.718 

14.0.26 + 1/8 = ? 
Ans. 0.385 

15.8/64 +64/16 =? 
Ans. 4.14 

16. 2.84+1/4= ? 
Ans. 3.09 

17. 66.17+1/3= ? 
Ans. 67.03 

18. 907.54 / 0,3073= ? 
Ans.3002 

19.There are two categories of persons in ratio A:B = 2:3. A type earns 2.5 dollars/hr and B type 1 dollar/hr total money earned by both is 24dollars. Then what is the total number of persons 
Ans. 15 

20.Which of the following are prime numbers (a) 119 (b) 115 (c) 127 (d) none 
Ans. (c) 

21. If A = C, B = 2D what should be done to make the ratio same. i.e.a/b = c/d 
Ans. Multiply A by 2 

22. If P=Total number of components, Q = number of defective components .What is the % of non defective components? Ans. (p-q) / p*100 

23. If the cost of an article is x , first discount given is y% of cost, second discount given is z% of cost .  The selling price of x is Ans. x (1-y / 100) (1- z / 100) 


VERBAL SECTION 
Directions: Give the synonyms for the following words 
1.  Depreciation: deflation, depression, devaluation, fall, slump 
2.  Deprecate : feel and express disapproval, 
3.  Incentive : thing one encourages one to do (stimulus) 
4.  Echelon : level of authority or responsibility 
5.  Innovation : make changes or introduce new things 
6.  Intermittent : externally stopping and then starting 
7.  Detrimental: harmful 
8.  Conciliation : make less angry or more friendly 
9.  Orthodox: conventional or traditional, superstitious 
10. Fallible : liable to error 
11. Volatile : ever changing 
12. Manifest: clear and obvious 
13. Connotation : suggest or implied meaning of expression Freshersworld.com 
14. Reciprocal: reverse or opposite 
15. Agrarian : related to agriculture 
16. Vacillate : undecided or dilemma 
17. Expedient : fitting proper, desirable 
18. Simulate : produce artificially resembling an existing one. 
19. Access : to approach 
20. Compensation: salary 
21. Truncate : shorten by cutting 
22. Adherence : stick 
23. Heterogeneous: non similar things 
24. Surplus : excessive 
25. Assess : determine the amount or value 
26. Cognizance : knowledge 
27. Retrospective : review 
28. Naive : innocent, rustic 
29. Equivocate : tallying on both sides, lie, mislead Freshersworld.com 
30. Postulate : frame a theory 
31. Latent : dormant, secret 
32. Fluctuation : wavering, 
33. Eliminate : to reduce 
34. Affinity : strong liking 
35. Expedite : hasten 
36. Console : to show sympathy 
37. Adversary : opposition 
38. Affable : lovable or approachable 
39. Decomposition : rotten 
40. Agregious : apart from the crowd, especially bad 
41. Conglomeration: group, collection 
42. Aberration: deviation 
43. Augury : prediction 
44. Creditability : ability to common belief, quality of being credible 
45. Coincident: incidentally 
46. Constituent : accompanying 
47. Differential : having or showing or making use of 
48. Litigation : engaging in a law suit 
49. Moratorium: legally or officially determined period of delay before fulfillment of the agreement of paying of debts. 
50. Negotiate : discuss or bargain 
51. Preparation : act of preparing 
52. Preponderant : superiority of power or quality 
53. Relevance : quality of being relevant 
54. Apparatus : appliances 
55. Ignorance : blindness, in experience 
56. Obsession: complex enthusiasm 
57. precipitate : speed, active 


SERIES SECTION: 
Directions: In the following questions complete the series

NOTE: This section is quite tough and consists of 26 questions to be done in 10 minutes. Please keep track of time. 
1.  A C B D E F G I – I H K J L Ans. H 
2.  A I Z B E Y C I X D I – G E N J W Ans. W 
3.  A D G J M P – R W T S Ans. S 
4.  A B C E F G I J K – M L O N P Ans. M 
5.  A B F G K L P Q – T S V U W Ans. U 
6.  J W X U V S T – Q P S E T Ans. Q 
7.  A R H X Y T D T W S T – N P T K R Ans. P 
8.  F M B I P Z V I E V – I R Y O U 9. N Z I Y C X KW F – J F V M Y Ans. V 
10. A A S A S P A S P K A – R Q T S U Ans. S 
11. A E C P S – T R U E Ans. U 
12. B B P R D D L N F F I K – H Q J I K Ans. H 
13 A Z E X I V M T – R Q N S O Ans. Q 
14. A B D G K P – L I W U X Ans. U 
15. B C D A E G H I F J L M N L K N M O 
Ans. K 

16. X W E F G V U H I J K – P N S R T Ans. T 
17. O D J T O P Q N O E R T – Q O U V W Ans. O 
18. P R N U U P E J R B B – H V U N E Ans. E 
19.L U L M G M N F N P S – O N Q P S Ans. P 
24. Total balls are z, the number of red balls is n and the remaining are blak balls,then the % of black 
balls equal to ? 
Ans. (z – n) / z*100 25. 10995 + 95 = ? 
Ans. 11090 

26. A / B = C; C > D then 
(a) A is always greater than D (b) C is always greater than D 
(c) B is always less than D (d) None of these 
Ans. (a) 

27. If for H hours of work the salary is S and the employee gets x hours of medical leave, then what is the salary/hr ? 
Ans. s/H-x 

28. ( 1/6 of 596) / (0.695) = ? 
Ans. 142 

29. 35-30 + 4/7 – 5 + 1 = ?

Ans. 3 

30. If B>C and A<C which of the following is larger than A+B+C 
Ans. ( A + B )C 

31. If on a salary of Rs.”S” per month,one has to pay one tax of x Rs. and a second type of tax of y Rs then % of salary taken home is? 
Ans. s-(x+y)/s * 100 
32. B>A then which expression will be highest value 
(a) A-B (b) AB (c) A+B (d) Can’t Say Ans. (b) 33. K, L are men who take home a salary of x, y. The total amount taken home is 
Ans. Kx + Ly 

34. If out of X bulbs y bulbs are broken, the % of non broken bulbs 
Ans. (x-y) / x*100 

35. If on a salary s per month, a tax of x% of the salary and another of r% of the salary is deducted what  is the income. 
Ans. s*(1-(x+r)/100 

36. 0.512 * 18902358 =? 
Ans. 9678007.296 
37. If c = a/b; a-1 = c, what is the relation between a and b? 
Ans. b = a/a-1 

38. 6.29% of 2.8 =? 
Ans. 0.18 

39. 0.398 * 456= ? 
Ans. 181.49 
40. 0 < x < 1 which is greater (a) 1/x2 (b) 1/x (c) x (d) x2 
Ans. (a) 

41. What is the sum of 7 consecutive odd numbers with 27 as the fourth number 
Ans.189 

42. If the % of defective balls is 10% balls,and the number of defective balls is 5.The number of balls is 
Ans.50 
 

feedback