Wipro Technologies Whole-Testpaper Contributed by Manish updated on Jul 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now
Whole-Testpaper |   1101

1)APTITUDE TEST:

Questions = 50 ; time limit = 50 minutes. no negative marking. Offline (paper & pen) test 

There was individual cut off for all the sections

Section1- English, 15 questions

Direction 1-5 : In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. if there is no mistake  the answer is 'no error'

1. Neither the plans / suits him and therefore / he decided not to / go out yesterday / No error

    Ans: B

2. The Cabinet Ministers and the Prime Minister / was at the airport / to receive the foreign dignitary / No error

    Ans : B

3. While proceeding on leave / he had orally committed that / he will resume after two days/ No error

    Ans : C

4. The number of people / applying were so large / that the college had to / stop issuing application forms / No error

    Ans: B

5. a series of lectures / of Indian philosophy / are arranged by the University / No error

    Ans: C

Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.   

6. Illiterate : Uneducated

    A) Country : State    B) City : Village    C) Palace : Hut    D) Vision : Sight

    Ans ; D

7. Money : Transaction

    A) Life : Death    B) Water : Drink    C) Ideas : Exchange    D) Language : Conversation

    Ans: D

8. Overlook : Aberration

    A) Mitigate : Penitence    B) Condone : Offence    C) Error : Omission    D) Conviction : Criminal

    Ans: B

9. Utopia : English

    A) Odyssey : Greek    B) Tulsidas : Sanskrit    C) Monalisa : English    D) Dante : Latin

    Ans: A

10. Sailor : Pirate

    A) Police : Robbers    B) Lion : Lamb    C) Plant : Fungus    D) Major : Sepoy

    Ans : C

Directions 11-12 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice.  Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

11. I know him.

    A) He is known by me

    B) He was known to me

    C) He has been known by me

    D) He is known to me

    Ans : D

12. The residents celebrated the Independence Day

    A) The Independence Day  celebrated by the residents

    B) The Independence Day was celebrated by the residents

    C) The Independence Day has been celebrated by the residents

    D) Celebration of Independence Day was done by the residents

    Ans: B

Directions 13-15 : Pick out the most effective word from the given words  to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

13. Even if rains all day I will not be able to .........................my journey

    A) put by    B) put out    C) put off    D) put away

    Ans: C

14. Help yourself....................whatever you can use without wasting

    A) with    B) to    C) in    D) for

    Ans: B

15. There is an exception............................every rule.

    A) on    B) to    C) in    D) for

    Ans: B

Section2-apptitude 15 questions

The questions 1-7 are based on the following pattern. The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions. The correct answer is

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.
(B) If statement (II) alone is sufficient but statement(I) alone is not sufficient.
(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.
(D) If both together are not sufficient.
(E) If statements (I) and (II) are not sufficient


1. What is the volume of a cubical box in cubic centimetres?

    (I) One face of the box has an area of 49 sq.cms.
    (II) The longest diagonal of the box is 20 cms.

    Ans. D
2. Is z positive?

    (I) y+z is positive
    (II) y-z is positive

    Ans. E
3. Is x>y ? x, y are real numbers?

    (I) 8x = 6y
    (II) x = y + 4

    Ans. B
4. If a ground is rectangular, what is its width?

    (I) The ratio of its length to its breadth is 7:2
    (II) Perimeter of the playground is 396 mts.

    Ans. C
5. If the present age of my father is 39 yrs and my present age is x yrs, what is x?

    (I) Next year my mother will be four times as old as i would be.
    (II) My brother is 2 years older than I and my father is 4 years older than my mother.

    Ans. C
6. How many brothers and sisters are there in the family of seven children?

    (I) Each boy in the family has as many sisters as brothers
    (II) Each of the girl in the family has twice as many brothers as sisters

    Ans. D
7.  x is not equal to 0, is x + y = 0?

    (I) x is the reciprocal of y
    (II) x is not equal to 1

    Ans. A

8. Find sum of 3 + 5/(1+22) + 7/(1 + 22 + 32) + ......

       Ans. 3n/(1 + n) 

9. Out of 55 eggs 5 are defective. what is % of defective eggs

       Ans:9/11%

 10. 1/8 is divided by 's' , if 's' is increased by 2 times, what is the result.

      Ans: increases two times

11. For each hour an watch is going slow by 30 seconds. Now time is    

        8a.m.What will be the actual time at 8p.m.

        Ans: 7:54.

12. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks at his usual speed how much time does he 
      travels. 

        Ans:160min or 2hr 40min

13. In a class 80% have passed english,70% passed Hindi 10% did not passed either. If 144 students passed both. What is          
      the total strength of the class.

      Ans: 240. 

14. Find the least number when divided by 7 gives the reminder 6, when divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5          
      gives reminder 4 and so on....

     Ans: 419

15. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him:

      Ans: North(N)


Section3-technical ,20 questions

1.  After execution of CMP, a instruction in Intel 8085 microprocessor 

    (a) ZF is set and CY is reset.

    (b) ZF is set CY is unchanged

    (c) ZF is reset, CY is set

    (d) ZF is reset , CY is unchanged . 

    Ans. A

2. Convert the infix to postfix for A-(B+C)*(D/E)

    Ans. ABC+DE/*-

3. Picard's method uses _______?

    Ans. Successive Differentiation.

Predict the output or error(s) for the following:

4. void main() { int const * p=5; printf("%d",++(*p)); }

    Ans: Compiler error: Cannot modify a constant value.

5. main() { char s[ ]="man"; int i; for(i=0;s[ i ];i++) printf("\n%c%c%c%c",s[ i ],*(s+i),*(i+s),i[s]); }

        Ans:    mmmm
                    aaaa
                    nnnn

6.    Identify the recording mode, by which you can record the non-standard object in QTP  

A)    Standard recording        B)    Analog recording

C)    Low level recording         D)    None

Ans:    B

7.     By default, how many no of tables would be there in a script?

a)      One        b) Two         c) Three               d) Four

Ans:    B

8. The file extension of Shared object repository file is

A  .MTR        B. .TSR        C. .QRS          D. None

          Ans:    B

9. To invoke the function which does not return any value, we can use

a.       call function name            b. function name

c.       Both A & B                    d.      None

          Ans:    A

10.  How many bits are needed within a machine code instruction to select a single register in a machine with 16 general registers?

a.  2                b. 3            c.  4            d. 5

  Ans:    C

11. which key in any windows screen is used to invoke file menu

            Ans :alt+f

12. Object which is used for calling the win32 api functions in QTP, we use

        A  extern        B. description        C. environment         D. None


  Ans:    A

13. What is the result of adding the binary numbers 01000001 and 11111111 on an 8 bit machine?

        A. 11111111            B. 00000000            C. 01111111            D. Overflow

        Ans: D

14. Which of the following does POP stand for?

    A. Post Office Protocol                B. Peer over peer

    C. Private Office Protocol             D. Post Optical  Protocol

      Ans:    A

15. Which of the following stages of compilation produces a syntax tree?
        A. Parsing                            B. Code generation        

        C. Lexical analysis               D. Semantic analysis

         Ans:    A

16. Which of the following is not contained in a system description?
         A.  Internal data flows                 B.  Flows leaving and entering the system        

        C.  Relationship between external entities        D.  Internal components or processes

        Ans: C

17. What is the result of adding the binary numbers 01000011 and 10010000 on an 8 bit machine?
        A. 11010011        B. 11110011        C. 11001011        D. 11010101

      Ans: A

18. How is the decimal value for 30 represented in binary?
        A. 00001111        B. 00011010        C. 00011110        D. 00011111

       Ans: C

19. A memory chip has 8 data lines and 9 address lines. How many bytes can be stored on it?
        A. 511        B.  512        C.  500        D.  256

          Ans: B

20.  Which of the following devices requires the highest input data transferrate?
           A. mouse            B. Keyboard            C. Floppy disk            D.  CD

         Ans: D

feedback