Wipro Technologies Whole-Testpaper Contributed by Vishal updated on Jul 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now
Wipro |   6890

WIPRO

 

VERBAL QUESTIONS

 

Directions to Solve(1-5)

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

 

1.  WAN:COLOUR

A. corpulent: weight  

B. insipid: flavor

C. pallid: complexion 

D. enigmatic: puzzle

 

2.  PORK:PIG

A. rooster: chicken     

B. mutton: sheep

C. steer: beef  

D. obster: crustacean

 

3.  AFTER:BEFORE

A. first: second          

B. present: past

C. contemporary: historic       

D. successor :predecessor

 

4.  INDIGENT:WEALTHY

A. angry: rich 

B. native: affluent

C. gauche: graceful    

D. scholarly: erudite

 

5.  DISTANCE:MILE

A. liquid: litre 

B. bushel: corn

C. weight: scale          

D. fame: television

 

 

 

 

Directions to Solve(6-10)

Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark 'E' as the answer.

 

 

6.  The small child does whatever his father was done.

A. has done    

B. did

C. does           

D. had done

E. No correction required

 

 

7.  You need not come unless you want to.

A. You don't need to come unless you want to

B. You come only when you want to

C. You come unless you don't want to

D. You needn't come until you don't want to

E. No correction required

 

8.  There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

A. initials        

B. signatures

C. pictures      

D. middle names

E. No correction required

 

 

9. The man to who I sold my house was a cheat.

A. to whom I sell       

B. to who I sell

C. who was sold to    

D. to whom I sold

E. No correction required

 

 

10.  They were all shocked at his failure in the competition.

A. were shocked at all           

B. had all shocked at

C. had all shocked by

D. had been all shocked on

E. No correction required

 

 

Directions to Solve(41-45)

In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

 

 

11.  You can play with these kittens quite safely.

A. These kittens can played with quite safely.

B. These kittens can play with you quite safely.

C. These kittens can be played with you quite safely.

D. These kittens can be played with quite safely.

 

 

 

12.  A child could not have done this mischief.

A. This mischief could not be done by a child.

B. This mischief could not been done by a child.

C. This mischief could not have been done by a child.

D. This mischief a child could not have been done.

 

 

13.  James Watt discovered the energy of steam.

A. The energy of steam discovered James Watt.

B. The energy of steam was discovered by James Watt.

C. James Watt was discovered by the energy of steam.

D. James Watt had discovered energy by the steam.

 

 

14.  She makes cakes every Sunday.

A. Every Sunday cakes made by her.

B. Cakes are made by her every Sunday.

C. Cakes make her every Sunday.

D. Cakes were made by her every Sunday.

 

 

15.  Could you buy some stamps for me?

A. Stamps should be bought.

B. You are requested to buy some stamps.

C. You are ordered to buy some stamps.

D. Stamps could be boug

 

 

Directions to Solve

In the questions below the sentences have been given in Direct/Indirect speech. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.

 

 

16.  The boy said, "Who dare call you a thief?"

A. The boy enquired who dared call him a thief.

B. The boy asked who called him a thief.

C. The boy told that who dared call him a thief.

D. The boy wondered who dared call a thief.

 

 

17.  She exclaimed with sorrow that was a very miserable plight.

A. She said with sorrow, "What a pity it is."

B. She said, "What a mystery it is."

C. She said, "What a miserable sight it is."

D. She said, "What a miserable plight it is."

 

 

18.  Dhruv said that he was sick and tired of working for that company.

A. Dhruv said, "I am sick and tired of working for this company."

B. Dhruv said, "He was tired of that company."

C. Dhruv said to me, "I am sick and tired of working for this company."

D. Dhruv said, "I will be tired of working for that company."

 

 

19.  "Are you alone, my son?" asked a soft voice close behind me.

A. A soft voice asked that what I was doing there alone.

B. A soft voice said to me are you alone son.

C. A soft voice from my back asked If I was alone.

D.A soft voice behind me asked If I was alone.

 

 

20.  She said to him, "Why don't you go today?"

A. She asked him why he did not go that day.

B. She said to him why he don't go that day.

C. She asked him not to go that day.

D. She asked him why he did not go today.

 

ANALYTICAL QUESTIONS

 

Directions for Questions 1-5:

 

There are five friends Sachin, Kunal, Mohit, Anuj and Rohan. Sachin ia shorter than Kunal but taller than Rohan. Mohit is tallest. Anuj is a little shorter than Kunal an little taller than Sachin.

 

1. Who is the shortest?

(a) Rohan    

(b) Sachin    

(c) Anuj  

(d) Kunal    

(e) None of these

Ans: A

 

 

2. If they stand in the order of their heights, who will be in the middle?

(a) Kunal    

(b) Rohan    

(c) Sachin 

(d) Anuj     

(e) None of these

Ans: D

 

3. If they stand in the order of increasing heights, who will be the second?

(a) Anuj       

(b) Sachin         

(c) Rohan 

(d) Kunal        

(e) None of these

Ans: B

 

4. Who is the second tallest?

(a) Sachin        

(b) Kunal        

(c) Anuj  

(d) Rohan        

(e) None of these

Ans: B

 

5. Who is taller than Anuj but shorter than Mohit?

(a) Kunal            

(b) Rohan        

(c) Sachin 

(d)Date Inadequate        

(e) None

Ans: A

 

6. A group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have forgotten their purse so remaining  make an extra contribution of Rs 100 to pay up the bill. Tell the no. of person in that group.

 

Ans - 8 person 

 

7. Given the following functions (1) f(n a b c ) = ac if n=1      (2) f(n a b c) = f( n-1 a c b) + f( 1 a b c) + f( n-1 b a c ) if n > 1      Then what is the value f( 2 a b c ) = ?

 

Ans: f( 2 a c b ) = ab + ac + bc.

 

8. There are 600 tennis players 4% wear wrist band on one wrist Of the remaining, 25% wear wrist bands on both hands How many players don't wear a wrist band?

 

Ans. 432

 

 

9. Three types of tea the  a, b, c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively. How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quantities of b and c are equal

a) 70,15,15 

b) 50,25,25 

c) 60,20,20 

d) 40,30,30

 

Ans. B

 

 

10. If all the 6 are replaced by 9, then the algebraic sum of all the numbers from 1 to 100(both inclusive) varies by

 

Ans: 330

 

Directions for Questions 11-15:

 

Each question given below has a problem and two statements numbered

I and II  giving certain information. You have to decide if the information given in the statements are sufficient for answering    the problem. Indicate your answer as

 

(a) If the data in statement I alone are sufficient to answer the question;

(b) If the data in statement II alone are sufficient to answer the question;

(c) If the data in either in I or II alone are sufficient to answer the question;

(d) If the data even in both the  statements together are not sufficient to answer the question;

(e) If the data in both the statements together are needed;

 

11. A) The boy regretted that he had spend a greater part of his vacation in the chair with a plastered leg.

 

B) With a plastered leg, the boy regretted that he had spent a greater part of his vacation in the chair

 

C) The boy regretted that a plastered leg he had spent a greater part of his vacation in the chair.

 

D) The boy with a plastered leg regretted that he had spent a greater part of his vacation in the chair.

 

Ans: C

 

12.  A) If You will pay heed to the small details, the general plans will surely succeed.

 

B) If you pay heed to the small details, the general plans will surely succeed.

 

C) If you would heed the small details, the general plans would have succeed.

 

D) If you heeded to the small details, the general plans would surely succeed.

 

Ans: B

 

13. A) It is a pleasure to see an alligator basking in the sunshine on a river bank as long as 90 feet.

 

B) It is a pleasure to see an alligator as long as 90 feet basking in the sunshine on a river bank

 

C) It is a pleasure to see an alligator basking in the sunshine as long as 90 feet  on a river bank

 

D) It is a pleasure to see an alligator basking as long as 90 feet in the sunshine on a river bank.

Ans: B

 

14. A) There will be a meeting in the long room at 4 o'clock of all the boys who play cricket and football.

 

B) There will be a meeting of all the boys who play cricket and football in the long room at 4 o'clock.

 

C) There will be in the long room at 4 o'clock a meeting of all the boys who play cricket and football

 

D) In the long room at 4 o'closk there will be a meeting of all the boys who play cricket and

football.

 

Ans: D

 

15. A) We had in this village, some twenty years ago, an idiot boy, whom I well remember, who from a child showed strong propensity for bees.

 

B) Some twenty years ago, we had an idiot boy in this village, who from a child showed strong propensity for bees, whom I well remember.

 

C) We had an idiot boy, whom I well remember, who from a child showed strong propensity for bees, in this village some twenty years ago.

 

D) In this village, we had an idiot boy some twenty years ago, who from a child showed strong propensity for bees, whom I well remember.

Ans: A

 

Questions 16-20:

 

 A cube painted red on two adjecent faces and black on the faces opposite to the red faces and green on the remaining faces is cut into sixty-four smaller cubes of equal size.

 

16. How many cubes are there which have no face painted?

A) 0        

B) 4          

C) 8        

D)6

 

Ans: C

 

17.  How many cubes have only one face painted?

A) 8         

B) 16      

C) 24      

D)32

 

Ans: C

 

18. How many cubes have less than three faces painted?

A) 80         

B) 24       

C) 28      

D)48

 

Ans: D

 

19. How many cubes are there with three faces painted?

A) 4       

B) 8       

C) 16      

D)24

 

Ans: B

 

20. How many cubes have  one face green and one of the adjacent faces black o red?

A) 8         

B) 16       

C) 24      

D)28

 

Ans: C


 

TECHNICAL QUESTIONS

1. Given the following statement enum day = { jan = 1 ,feb=4, april, may} What is the value of may?

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 11

(e) None of the above

 

2. Find the output for the following C program

main()

{int x,j,k;

j=k=6;x=2;

x=j*k;

printf("%d", x);

 

 

 

3. Find the output for the following C program

fn f(x)

{ if(x<=0)

return;

else f(x-1)+x;

}

 

4. Find the output for the following C program

i=20,k=0;

for(j=1;j<i;j=1+4*(i/j))

{k+=j<10?4:3;

}

printf("%d", k);

Ans. k=4

 

5. Find the output for the following C program

int i =10

main()

{

int i =20,n;

for(n=0;n<=i;)

{

int i=10;

i++;

}

printf("%d", i);

Ans. i=20

 

6. Find the output for the following C program

Y=10;

if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10)

{printf("%d", Y);

else

printf("%d", Y);

}

Ans. 13

 

7. What is the sizeof(long int)

(a) 4 bytes

(b) 2 bytes

(c) compiler dependent

(d) 8 bytes

 

8.Which of the function operator cannot be over loaded

(a) <=

(b) ?:

(c) =

(d) *

 

 

 

9.Find the output for the following C program

main()

{intx=2,y=6,z=6;

x=y==z;

printf(%d",x)

}

 

10.find the output

 main()

{

printf("%d%d"size of ("Wipro

technologies"),strlen(“WIPRO Technologies"));

}

a)16 16

b)16 17

c)17 17

d)17 16

 

11. find the output

 main()

{ char arr[ ]={ '

a','b','\n',....}

some more instructions;

}

ANS:77

 

12) find the output

 main()

{ int arr[ ]={0,1,2,3,4)

int *a={arr, arr+1,arr+2,...}

int **p=a;

p++;

some instructions:

}

 

13. find the output

 void main()

{

int i=5;

printf("%d",i++ + ++i);

}

a) 11

b) 12

c) 10

d) output  can’t  be predicted

Ans: d

 

14. find the output

main( )

{

int a[2][3][2] = {{{2,4},{7,8},{3,4}},{{2,2},{2,3},{3,4}}};

printf(“%u %u %u %d \n”,a+1,*a+1,**a+1,***a+1);

}

a) 100, 100, 100, 2

b) 101,101,101,2

c) 114,104,102,3

d) none

 

 

15. find the output

 main( )

{

static int a[ ] = {0,1,2,3,4};

int *p[ ] = {a,a+1,a+2,a+3,a+4};

int **ptr = p;

ptr++;

printf(“\n %d %d %d”, ptr-p, *ptr-a, **ptr);

*ptr++;

printf(“\n %d %d %d”, ptr-p, *ptr-a, **ptr);

*++ptr;

printf(“\n %d %d %d”, ptr-p, *ptr-a, **ptr);

++*ptr;

printf(“\n %d %d %d”, ptr-p, *ptr-a, **ptr);

}

 

Ans :    111

222

333

344

 

16. What is the purpose of fflush() function.

A. flushes all streams and specified streams.

B. flushes only specified stream.

C. flushes input/output buffer.

D. flushes file buffer.

Ans; A

 

17. Point out the error, if any in the program.

#include<stdio.h>

int main()

{

    int a = 10;

    switch(a)

    {

    }

    printf("This is c program.");

    return 0;

}

 

A. Error: No case statement specified

B. Error: No default specified

C. No Error

D. Error: infinite loop occurs

Ans: C

 

18.  What will be the output of the program?

#include<stdio.h>

int addmult(int ii, int jj)

{

    int kk, ll;

    kk = ii + jj;

    ll = ii * jj;

    return (kk, ll);

}

 

int main()

{

    int i=3, j=4, k, l;

    k = addmult(i, j);

    l = addmult(i, j);

    printf("%d, %d\n", k, l);

    return 0;

}

 

A. 12, 12        

B. 7, 7

C. 7, 12          

D. 12, 7

Ans: A

 

19. In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?

A. Value of elements in array

B. First element of the array

C. Base address of the array

D. Address of the last element of array

Ans: C

 

20. In the following code what is 'P'?

typedef char *charp;

const charp P;

A. P is a constant       

B. P is a character constant

C. P is character type 

D. None of above

Ans: A

 

feedback