Whole-Testpaper |   4227

Whole-Testpaper

hi friends, i am Ajay Singh & here is my friend Seemant Sudhir both of us are selected in TCS on 5th feb.
There was appti. test 1st followed by interview
Here is format of apti test
1> verbal -there where 10 synonyms and 10 antonyms followed by passage based question and fill in the blank.(prepare seriously for this section  )
2> quant-all 38 quest. where very easy you can score max. in this section (practice question of bar graph van diag and common questions from previous paper no need to go through R.S.Agrawal in detail)
3> logical- 12 quest. where there prepare for them(barrons 12th edition )

I was called for interview at 5.30 pm my interviewer was very friendly
he ask me to  introduce my self-done
simple quest from DBMS-done
software eng.- done
c programm-done but not sure
1 puzzle-solved
leave my seat with thanks
and finally i was selected
so all the best to u all
see u in TCS(asia,s best technical company) i

hi I am seemant
I was called for interview at 5.00 pm my interviewer was very friendly
he ask me simple tech. question i won't ans. but i was smart in HR interview
and finally i was selected
so wish u all the best
here are some sample questions
1. A pupil's marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got
    increased by half. The number of pupils in the class is

    A) 10    B) 20    C) 40    D) 73

   Ans: C

2. The average weight of A, B and C is 45 kg.  If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C  be
    43 kg, then the weight of B is

    A) 17 kg    B) 20 kg    C) 26 kg    D) 31 kg

    Ans: D

3. The average monthly salary of 20 employees in an organisation is Rs. 1500.  If the manager's salary is added,
     then  the average salary increases by Rs. 100. What is the manager's salary?

     A) Rs.2000    R) Rs.2400    C) Rs. 3600    D) Rs.4800

     Ans: C

4. The average of five consecutive numbers in n. If the next two numbers are also included, the average will :

    A) remain the same   B) increase by 1    C) increase by 1.4     D) increase by 2

    Ans: B

5. In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid.        
    If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was

    A) 2700    B) 2900    C) 3000    D) 3100

    Ans: A

6. Two tailors X and Y are paid a total of Rs. 550 pe week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum
     paid to Y, how much is Y paid per week

    A) Rs. 200    B) Rs. 250    C) Rs.300    C) Rs. None of these

    Ans : B

7. A student secures 90%, 60% and 54% marks in test papers with 100, 150 and 200 respectively as maximum
    marks.  The percentage of his aggregate is

    A) 64    B) 68    C) 70    D) None of these

    Ans: A

8. A man gains 20% by selling an article for a certain price.  If he sells it at double the price, the percentage of profit
    will be

    A) 40    B) 100    C) 120    D) 140

    Ans: D

9. Profit earned by selling an article for Ra. 1060 is 20% more than the loss incurred by selling the article for         
    Rs. 950.  At what price should be article be sold to earn 20% profit.?

     A) 980    B) 1080    C) 1800    D) None of these

    Ans: D

10. The ages of A and B are in the ration of 3:1. Fifteen years hence, the ratio will be 2:1 Their present ages are

     A) 30 years, 10 years    B) 45 years, 15 years    C) 21 years, 7 years    D) 60 years, 20 years

    Ans: B

21. Which of the following is the same in meaning as the phrase 'holding out' as used in the passage

    A) catching    B) expounding    C) sustaining    D) restraining    E) controlling

    Ans: B

22. According to the passage, the question of abortion is

    A) ignored    B) hotly debated    C) unanswered    D) left to the scientists to decide    E) already settled

    Ans: B

23. Which of the following is the same in meaning as the word 'obliterate' as used in the passage.

    A) wipe off    B) eradicate    C) give birth to     D) wipe out    E) very literate

    Ans: B

24. Which of the following is the opposite in meaning to the word 'charged' as used in the passage

    A) calm    B) disturbed    C) discharged    D) settled    E) peaceful

    Ans: D

25. Which of the following is not true of the genetic engineering movement.

    A) Possibility of abuse

    B) It is confronted by ethical problems

    C) Increased tendency to manipulate gene cells

    D) acquired ability to detect genetic disorders in unborn babies.

    E) acquired ability to manipulate tissue cells

    Ans: C

26. Which of the following is the same in meaning as the word 'feat' as used in the passage

    A) process    B) focus    C) fact    D) possibility    E) goal

    Ans: E
feedback