Mu-Sigma Placement Paper Contributed by Nathan updated on Nov 2020

                                              Mu-Sigma Placement Paper

1. 1/4th of 1/2 of 3/4th of 52000 = ?
(1) 4875
(2) 4857
(3) 4785
(4) 4877
(5) None of these
Answer: 1

2. void main()
{
int a[5] ={1,2,3,4,5},i,j=2,b;
for (i =0;i<5;i++ )
func(j,a[i]);
for (i =0;i<5;i++ )
printf(?%d?,a[i]);
}
func(int j,int *a)
{
j=j+1;
a=a+j;
b= b+2;
}
Output: 12345

3. A survey of a village showed that 1 / 10 of the total population speak neither Hindi nor English. 1 / 5 of them cannot speak English and 3 / 7 of them cannot speak Hindi. What percentages of people know only one language?
A) 42.86 %
B) 40 %
C) 34 %
D) None of these

4. Mr Roy found an old bill which shows that he brought 10 hens for Rs_67.92_ the first and the last digits were missing. what was the cost of each hen?

5. Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?
A) 8
B) 12
C) 16
D) 20
Ans. 12.

6. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 30
(b) 20
(c) 19
(d) 29
Answer: a

7. The cost of 5 chairs and 3 mugs is Rs 1900, and the cost of 8 chairs and 5 mugs is Rs 2900, what is the cost of 5 chairs and 8 mugs?

8. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?
(a) 5 cms 
(b) 2 cms 
(c) 3 cms 
(d) 4 cms 
(Ans C)

9. void main()
{
int a[5] ={1,2,3,4,5,6,7},i,j=2,b;
for (i =0;i<7;i++ )
func(j,a[i]);
for (i =0;i<7;i++ )
printf(?%d?,a[i]);
}
func(int j,int *a)
{
j=j+1;
a=a+j;
b= b+2;
}
Output: 1234567

10. If an item costs Rs.3 in '99 and Rs.203 in '00.What is the % increase in price?
(a) 200/3 % 
(b) 200/6 % 
(c) 100% 
(d) none of these 
(Ans. A)

11. A student scores 55% marks in 8 papers of 100 marks each. He scores 15% of his total marks in English. How much does he score in English?
1) 55
2) 66
3) 77
4) 44
5) None of these

12. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square ?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

13. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?
(a) 110 men 
(b) 130 men 
(c) 100 men 
(d) none of these 
(Ans. A)

14. What will be output of the following program ?
void main()
{
const int i=60;
int *p;
p=&i;
*p=40;
clrscr();
printf("%d",i);
getch();
}

15. 4 9/10 + 3/11 + 7/15 = ?
(1) 1 217/330
(2) 1 221/330
(3) 1 211/330
(4) 1 197/330
(5) None of these
Answer: 3

16. A, B, C and D go for a picnic. When A stands on a weighing machine, B also climbs on, and the weight shown was 132 kg. When B stands, C also climbs on, and the machine shows 130 kg. Similarly the weight of C and D is found as 102 kg and that of B and D is 116 kg. What is D's weight
A. 58kg
B. 78 kg
C. 44 kg
D. None
Answer : C

17. There are 8 people, F, G H J K L M N. 2 groups are to be formed. F will always go with J. G and M will never go tohether. H will always go with L. N will always go with G. find out the two groups.

18. If log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364 then find log 0.319 ?

19. A person travels in a car with uniform speed. He observes the milestone,which has 2 digits. After one hour he observes another milestone with same digits reversed. After another hour he observes another milestone with same 2 digits separated by 0. Find the speed of the car?
Ans: 45

20.
#include main()
{
int i;
for (i=1;i<100; i++)
printf("%d %0x\n",i,i);
}
/* Ans:- i is from 1 to 99 for the first format,
for the second format 1to9, ato f, 10 to 19,1ato1f, 20 to 29, etc */

feedback