MPPSC Placement Paper |   1407

MPPSC Placement Paper

                                       MPPSC Previous Year Solved Paper

1. How many players play on the ground from oneteam in Kho-Kho, Kabaddi, Volleyball and basket ball respectively?
A.7,9,5,6
B.5,6,7,9
C.9,7,6,5
D.5,7,6,9
Answer: C

2. Which of the following award is given by MP Govt.to a coach for his dedication in sports ?
A.Dronacharya Award
B.Parashuram Award
C.Vikram Award
D.Sandipani Award

3. What is the name of the goalkeeper of Indian Hockey team which won gold medals in 1956 and 1964 olympic game ?
A.Dhyanchand
B.Ajitpal singh
C.Roop singh
D.Shankar Laxman
Answer: D

4. Which cricket player among the following has been honored by BCCI giving him CK Naidu Life time achievement Award ?
A.Sunil gavaskar
B.Anil Kumble
C.Sachin Tedulkar
D.Saurav Ganguly
Answer: A

5. Who among the following won the World BilliardChampionship 2012 ?
A.Mike Russel
B.Rupesh Shah
C.Dhruva Sitwala
D.Pankaj Advani

6. Who among the following was awarded the prestigious “Kalidas Saan” of MP Government in November 2012 ?
A.Lata Mangeskar
B.Amir Khan
C.Anupam Kher
D.Pandit Ravishankar
Answer: C

7. Maximum soyabean is produced in which area of MP among the following ?
A.Malwa
B.Bundelkhand
C.Baghelkhand
D.None of above
Answer: A

8. The boundary of which district of MP among following does not touch UP ?
A.Bhind
B.Satana
C.Shivpuri
D.Sheopur
Answer: D

9. Which one of the following is the smallest district of MP by population ?
A.Sheopur
B.Raisen
C.Datia
D.Harda
Answer: D

10. Who among the following was the First CM of MP ?
A.Ravishankar Shukla
B.Kailash Katju
C.Pattabhi Sitarammaiya
D.None of above
Answer: A

11. What is the Number of Jyortirlings in MP out of twelve jyortirlingas of India ?
A.1
B.2
C.3
D.4
Answer: B

12. With whom among the following MANDU is associated ?
A.Jijai Rao
B.Rani Rupmati
C.Allauddin Khan
D.Jhalkari Bai
Answer: B

13.Which one of the following tribes of MP is the Biggest Population ?
A.Saharia
B.Bheel
C.Cole
D.Bharia
Answer: B

14. Where among the following famous place for sculpture “Phadake Studio” is situated ?
A. Gwalior
B.Reva
C.Dhar
D.Bhopal
Answer: C

15. Where is the all India Classical Dance festival organized every year in MP ?
A.Panchmarhi
B.Khajuraho
C.Gwalior
D.Orachha
Answer: B

16. Sometime back, parliament of which country has given extension of Six Months t constitutional assembly to frame new constitution ?
A.Bhutan
B.Nepal
C.China
D.None of above
Answer: B

17.By end of which year America has given call to withdraw 33000 soldiers from afhanistan ?
A.2012
B.2013
C.2014
D.2015
Answer: C

18. In November 2011, the Pakistan and china held a joint military exercise along which of the following river ?
A.Indus
B.Chenab
C.Jhelam
D.None of above
Answer: C

19. Which of the following contries boycotted the International conference on Syria ?
A.China
B.Russia
C.USA
D.Both A, B
Answer: D

20. First lady other than the queen of bitain who had addressed both houses of british parliament is ?
A.India Gandhi
B.Benazir Bhutto
C.Sonia Gandhi
D.Aung San Suukyi
Answer: D

21. Sir creek dispute is in between which of the following two country ?
A.India-Pakistan
B.Afganistan-Pakistan
C.China-India
D.India-Bangladesh
Answer: A

22. Anna Hazare got what place in the list of 36 demonstrators released by TIME Now ?
A.1st
B.5th
C.10th
D.12th
Answer: B

23. Which one of the following is the National Voters day ?
A.5th June
B.1st November
C.25th January
D.8th March
Answer: B

24. Where was the asian shooting championship, 2012 organized ?
A.Kaula lampur
B.Colombo
C.Azerbaijan
D.Doha
Answer: D

25. In which country is Malaya being treated ?
A.Pakistan
B.Britain
C.America
D.Germany
Answer: B

feedback