L n T Infotech Whole-Testpaper |   19616

L n T Infotech Whole-Testpaper

WRITTEN TEST

Total 90 questions , 90 minutes  ---SECTIONAL CUTOFF IS THERE

1.  Aptitude     (30 quest)
2.  Reasoning  (30 quest)
3.  English       (30 quest)

1.  Aptitude     (30 quest)

1. The average salary of 3 workers is 95 Rs. per week. If one earns Rs.115 and second earns Rs.65 how much is the 
    salary of the 3rd worker.
   Ans.105.

2. A 16 stored building has 12000 sq.feet on each floor. Company A rents 7 floors and company B rents 4 floors. 
    What is the number of sq.feet of unrented floor space. 
   Ans.60000

3.During a given week A programmer spends 1/4 of his time preparing flow chart, 3/8 of his time coding and the 
    rest of the time in debugging the programs. If he works 48 hours during the week , how many hours did he spend 
    debugging the program.
   Ans. 18.

4. A company installed 36 machines at the beginning of the year. In March they installed 9 additional machines and 
    then disconnected 18 in August. How many were still installed at the end of the year. 
   Ans. 27

5. A man owns 2/3 of the market research beauro business and sells 3/4 of his shares for Rs. 75000. What is the  
    value of Business ? 
   Ans.150000

6. If 12 file cabinets require 18 feet of wall space, how many feet of wall space will 30 cabinets require?
   Ans.45

7. A computer printer produced 176,400 lines in a given day. If the printer was in operation for seven hours during the 
    day, how many lines did it print per minute?
   Ans.420

8. From its total income, A sales company spent Rs.20,000 for  advertising, half of the remainder on commissions and 
    had Rs.6000 left. What was its total income?
   Ans.32000

9. On Monday a banker processed a batch of cheques, on Tuesday she processed three times as many, and on 
     Wednesday she processed 4000 cheques. In the three days, she processed 16000 cheques. How many did she 
     process on Tuesday?
   Ans.9000

10. The cost of four dozen proof machine ribbons and five dozen accouting machine ribbons was Rs.160/-. If one 
      dozen accounting machine ribbons cost Rs.20/-, what is the cost of a dozen proof machine ribbons?
     Ans.Rs.15

11. If a clerk can process 80 cheques in half an hour, how many cheques can she process in a seven and one half    
       hour day?
     Ans.1200

12. In a library, there are two racks with 40 books per rack. On a given day, 30 books were issued. What fraction 
      remained in the racks?
      Ans.5/8

13. The average length of three tapes is 6800 feet. None of the tapes is less than 6400 feet. What is the greatest 
      possible length of one of the other tapes?
     Ans.7600

14. A company rented a machine for Rs.700/- a month. Five years later the treasurer calculated that if the company 
      had purchased the machine and paid Rs.100/- monthly maintenance charge, the company would have saved 
      Rs.2000/-. What was the purchase price of the machine?
      Ans.Rs.34000

15. Two computers each produced 48000 public utility bills in a day. One computer printed bills at the rate of 9600 an 
      hour and the other at the rate of 7800 an hour. When the f

feedback