Infosys Previously asked question |   29944

Infosys Previously asked question

Infosys Test consists two sections

Written Test
Non-Technical Interview (interviewer is a HR )


Written Test
Aptitude Test (30Questions and 40 min)
Verbal Ability (40Questions and 35 min)
Aptitude Test (30Questions and 40 min
5 Questions From Find Next Figure
2 puzzles
5 Questions From Data sufficiency (scoring sec)
5 Question From Data Interpretation (some what difficult when compared to other Question in this sec)
5 Question From Syllogism
Then Second cutoff for this section is 18 out of 30 Question so be clever in answering this section.

Verbal Section
It has 40 Questions to be completed in 30 Mints.
Two very lengthy passage and 5 Question From each passage
15 Question From Sentence Correction (Concentrate on tenses, prepositions, conjunctions)
10 Question From Sentence Completion (Its like fillers)
5 Question From deriving conclusion from small paragraph
Sectional cut off for this section is 20 out off 40 Question

Previously asked questions
1. A boy asks his father, " what is the age of grand father?". Father replied " He is x years old in x^2 years", and also said, "we are talking about 20th century". what is the year of birth of grand father?
Ans: 1892

2. A boy travels in a scooter after covering 2/3rd of the distance the wheel got punctured he covered the remaining distance by walk. Walking time is twice that of the time the boy?s riding time. How many times the riding speed as that of the walking speed?
Ans: 4 times.

3. In a Knockout tournament 51 teams are participated, every team thrown out of the tournament if they lost twice. How many matches to be held to choose the winner?
Ans: 101 matches

4. A man sold 2 pens. Initial cost of each pen was Rs. 12. If he sell it together one at 25% profit and another 20% loss. Find the amount of loss or gain, if he sells them seperately.
Ans: 60 Paise gain

5. Find the 3 digit no. whose last digit is the squareroot of the first digit and second digit is the sum of the other two digits.
Ans: 462

6. Meera was playing with her brother using 55 blocks.She gets bored playing and starts arranging the blocks such that the no. of blocks in each row is one less than that in the lower row. Find how many were there in the bottom most row?
Ans: 10

7. Two people are playing with a pair of dies. Instead of numbers, the dies have different colors on theirsides. The first person wins if the same color appears on both the dies and the second person wins if the colors are different. The odds of their winning are equal. If the first dice has 5 red sides and 1 blue side, find the color(s) on the second one.
Ans: 3 Red, 3 Blue

8. A person travels in a car with uniform speed. He observes the milestone,which has 2 digits. After one hour he observes another milestone with same digits reversed. After another hour he observes another milestone with same 2 digits separated by 0. Find the speed of the car?
Ans: 45

9. Three persons A, B &C went for a robbery in different directions and they theft one horse, one mule and one camel. They were caught by the police and when interrogated gave the following statements
A: B has stolen the horse
B: I didn't rob anything.
C: both A & B are false and B has stolen the mule.
The person who has stolen the horse always tell the truth and
The person who has stolen the camel always tell the lie.
Find who has stolen which animal?
Ans:A- camel
B- mule
C- horse

10. One quarter of the time till now from midnight and half of the time remaining from now up to midnight adds to the present time. What is the present time?
Ans: 9:36AM

11. After world war II three departments did as follows First department gave some tanks to 2nd &3rd departments equal to the number they are having. Then 2nd department gave some tanks to 1st & 3rd departments equal to the number they are having. Then 3rd department gave some tanks to 2nd &1st departments equal to the number they are having. Then each department has 24 tanks. Find the initial number of tanks of each department?
Ans ;
A-39
B-21
C-12

12. A, B, C, D&E are having their birthdays on consecutive days of the week not ecessarily in the same order. A 's birthday comes before G's as many days as B's birthday comes after E's. D is older than E by 2 days. This time G's birthday came on wednesday. Then find the day of each of their birthdays?
Ans:
Birthday of D on SUNDAY
Birthday of B on MONDAY
Birthday of E on TUESDAY
Birthday of G on WEDNESDAY
Birthday of A on THURSDAY

13. A girl 'A' told to her friend about the size and color of a snake she has seen in the beach. It is one of the colors brown/black/green and one of the sizes 35/45/55.
If it were not green or if it were not of length 35 it is 55.
If it were not black or if it were not of length 45 it is 55.
If it were not black or if it were not of length 35 it is 55.
a) What is the color of the snake?
b) What is the length of the snake?
Ans:
a) brown
b) 55

14. There are 2 pesons each having same amount of marbles in the beginning. after that 1 person gain 20 more from second person n he eventually lose two third of it during the play n the second person now have 4 times marble of what 1st person is having now. find out how much marble did each had in the beginning.
ANSWER - 100 each

15. A lady was out for shopping. she spent half of her money in buying A and gave 1 doller to bagger. futher she spent half of her remaining money and gave 2 doller to charity. futher she spent half of remaining money n gave 3 dollor to some childrans. now she has left with 1 doller. how much she had in the beginning?
Ans $42

16. There are certain diamonds in a shop.
1 thief stole half of diamonds and 2 more.
2 thief stole half of remaining and 2 more
3. same as above
4 same as above.
5 came nothing was left for that.how many diamonds was there???
Ans 60 diamond

17. There are three frens A B C.
1. Either A or B is oldest
2. Either C is oldest or A is youngest.
Who is Youngest and who is Oldest?
Ans A is youngest n B is oldest.

18. Father says my son is five times older than my daughter. my wife is 5 times older that my son. I am twice old from my wife and altogether (sum of our ages) is equal to my mother 's age and she is celebrating her 81 birthday. so what is my son's age?
Ans - 5 years.

19. In Mulund, the shoe store is closed every Monday, the boutique is closed every Tuesday, the grocery store is closed every Thursday and the bank is open only on Monday, Wednesday and Friday. Everything is closed on Sunday.
One day A, B, C and D went shopping together, each with a different place to go. They made the following statements:
A D and I wanted to go earlier in the week but there wasn?t day when we could both take care of our errands.
B I did not want to come today but tomorrow I will not be able to do what I want to do.
C I could have gone yesterday or the day before just as well as today.
D Either yesterday or tomorrow would have suited me.
Which place did each person visit ?
Ans: A-BOUTIQUE
B-BANK
C-GROCERY
D-SHOE

20. 5 hunters Doe, Deer, Hare, Boarand Row kill 5 animals. Each hunter kills an animal that does not correspond to his name. Also each hunter misses a different animal which again does not correspond to his name.
a) The Deer is killed by the hunter, known by the name of the animal killed by Boar.
b) Doe is killed by the hunter, known by name of animal missed by Hare.
c) The Deer was disappointed to kill only a Hare and missed the Roe.

21. A local forecast service has accuracy of 2/3 says No rain , and Meteriological service having accuracy of 4/3 says Rain. if Preference is as no rain what is the chance of rain?

22. a) 10 1 9 2 8 3 7 4 6 5 5 6 4 7 3 8 2 _ _
b) 2 4 16 512 _
Write the next elements in the series.

23. A Man is sitting in the last coach of train could not find a seat, so he starts walking to the front coach ,he walks for 5 min and reaches front coach. Not finding a seat he walks back to last coach and when he reaches there, train had completed 5 miles. What is the speed of the train.

24. The Old car of Mary requires tyres to be changed after each 24000 km. If she wants to go for 42000 km journey then how many minimum number of tyres she will need.

25. A coin is so unbalanced that it may come both heads in 2 tosses as it may come tails in a single toss. What is the probabality of getting a head in a single toss.

27. A pen, pencil and eraser together cost $1.00. if 2E2P, and 3P>4E then what a single pen will cost?

28. A local forecast service has accuracy of 2/3 says No rain , and Meteriological service having accuracy of 4/3 says Rain. if Preference is as no rain what is the chance of rain?

29. Sherlock holmes thrwated the plan to kidnapp Mrs mary when they were questioned Mercy and his two associated shipy and rany.when they were telling the story one of them told one thing wrong and other true, the other told both true, and the last told both false. examining the following tell the roles played by each
Mercy:: 1) i wrote the ransome note
2) shipy broke into the window
rany 1) shipy wrote the ransome note
2) mercy ran away with the lady
shipy 1)i broke into the window
2)rany wrote the ran some note.

30. Tom asked kim did you like the stamps? She said yes ,me and rob too liked them. Kim again said that rob got 3 more than he would have got, if i would have kept 2 more than, what he got. Tom asked how many u gave Rob? She replied 2 more than what I got. Tell, how many stamps each rob and kim got?

31. The virgo club members used to meet every week to play cards. Each time they used to seat around a round table and for their memory they used all the possiblecombinations of postions each for a single time only. Can you tell for how many times they met?

Essays Asked
If you are given a chance to change a thing in you hometown, what would you change? Give examples why you want to do so.
Television is creating a communication gap among young generation.
32. A person needs 6 steps to cover a distance of one slab. If he increases his foot length (step length) by 3 inches he needs only 5 steps to cover the slabs length. What is the length of the each slab.
Ans: 31 inches.

33. There are 19 red balls and one black ball. Ten balls are put in one jar and the remaining 10 are put in another jar. What is the possibility that the black is in the right jar.
Ans: 1/2.

34. There is one lily in the pond on 1st june. There are two in the pond on 2nd june . There are four on3rd june and so on. The pond is full with lilies by the end of the june.
(i) On which date the pond is half full?
Ans: 29th. --the june has 30 days).
ii) If we start with 2 lilies on 1st june when will be the pond be full with lilies.
Ans: 29th June.

35. A lorry starts from Banglore to Mysore at 6.00 A.M, 7.00 A.M, 8.00 am.....10 pm. Similarly one another starts from Mysore to Banglore at 6.00 am,7.00 am, 8.00 am.....10.00pm. A lorry takes 9 hours to travel from Banglore to Mysore and vice versa.
(i) A lorry which has started at 6.00 am will cross how many lorries. Ans: 10.
(ii) A lorry which had started at 6.00pm will cross how many lorries. Ans: 14.

36. A person meets a train at a railway station coming daily at a particular time . One day he is late by 25 minutes, and he meets the train 5 k.m. before the station. If his speed is 12 kmph, what is the speed of the train.
Ans: 60 kmph. Refer--Shakuntala Devi Book.

37. A theif steals half the total no of loaves of bread plus 1/2 loaf from a backery. A second theif steals half the remaing no of loaves plus 1/2 loaf and so on. After the 5th theif has stolen there are no more loaves left in the backery. What was the total no of loaves did the backery have at the biggining.
Ans: 31.

38. A gardener plants 100 meters towards east, next 100 meters towards north,next 100 meters towards west. 98 meters towards east, 96 meters towards north and 96 meters towards west, 94 meters towards south. and 94 meters towards east and so on. If a person walks between the trees what is the total distance travelled by him before he reaches the center.
Ans: |---------------| | | | | | | | --------|- | ---------------------| -.

39. From a vessel, 1/3rd of the liquid evaporates on the first day. On the second day 3/4th of the remaining liquid evaporates. What fraction of the volume is present at the end of the second day.
Ans: 50%.

40. There is a 4 inch cube painted on all sides. This is cut down into of 1 inch cubes. What is the no of cubes which have no pointed sides?
Ans: 8.

1) If a die has 1,6 and 3,4 and 2,5 opposite each other how many such dies can be made.

2) There are three boxes , In one box Two white balls , In two box 2 black balls In three box 1 white &1 black
The lables on the boxes are not correct.Then you have to open one box and to find the colour of the balls in all boxes.
Solution: Open the box labled black& white If white balls are there then the box labled with white balls
contain black balls and labled with black balls contain one black and one white ball and viceversa
if two black ballsare there.

3) there are containing 5 , 7 , 14 , 16 , 18 , 29 balls of either red or blue in colour. Some boxes contain only red balls and others contain only blue . One sales man sold one box out of them and then he says ” I have the same number of red balls left out as that of blue “.
Which box is the one he solds out ?
Ans : total no of balls = 89 and (89-29 /2 = 60/2 = 30
and also 14 + 16 = 5 + 7 + 18 = 30

4) A chain is broken into three pieces of equal lenths containing 3 links each. It is taken to a backsmith to join into a single continuous one . How many links are to to be opened to make it ? Ans : 2.

5) when the actual time pass 1hr wall clock is 10 min behind it when 1 hr is shown by wall clock, table clock shows 10 min ahead of it when table clock shows 1 hr the alarm clock goes 5min behind it, when alarm clock goes 1 hr wrist watch is 5 min ahead of it assuming that all clocks are correct with actual time at 12 noon what will be time shown by wrist watch after 6 hr

Ans—5:47:32.5

(n X 60 )50/60 X 70/60 X 55/60 X 65/60

6) complete the following
a. $ * * $ @ * ? ?
# @ @ # # $ ? ? some what simillar like this…but not clear.
b. 1 , 3 , 7 , 13 , 21 , __ , 43 
c. 1, 3, 9, __ , 16900
Ans : 31

7) A girl took part in a (some) game with many others in a circular closed circuit. After pedaling for several minutes, he found that 1/3th of the cyclists ahead of her and 3/4th of the cyclists behind him together formed the total no. of participants. How many were participating in the race?
OF all pets i have, except 2 all are rabbits
OF all pets i have, except 2 all are fish
OF all pets i have, except 2 all are cats
How many rabbits, fish and cats are there?

9) given
carpenter + painter = 1100
painter + electrician = 3200
electrician + plumber = 5100
plumber + mason = 2200
mason + labour = 3000
labour + painter = 1100
find every person’s cash? (i dont know the exact amount mentioned above.)

7) out of 30 questions, the three persons A,B & C answered 45 correct answers, B answered 55% of A, B and C together answered 25 % more of what A answered.
Find how many answers each answered?
Jim,Bud and sam were rounded up by the police yesterday. because one of them was suspected of having robbed the local bank. The three suspects made the following statements under intensive questioning.
Jim: I’m innocent
Bud: I’m innocent
Sam: Bud is the guilty one.
If only one of the statements turned out to be true, who robbed the bank?

9) There are two containers on a table. A and B . A is half full of wine, while B, which is twice A’s size, is onequarter full of wine . Both containers are filled with water and the contents are poured into a third container C. What portion of container C’s mixture is wine ?

10) A wall clock loses 10 minutes every 1 hour. In 1 hour by the wall clock , a table clock gets 10 minutes ahead of it. In 1 hour by the table clock an alarm clock falls 5 minutes behind it. In 1 hour of the alarm clock, a wristwatch gets 5 minutes ahead it. At noon, all 4 timepieces were set correctly. To the nearest minutes, what time will the wrist show when the correct time is 6 p.m. on the same day ?

11) “You see,” said Mrs.Murphy,”Paddy is now one and one-third times as old as he was when he took to drink, and little Jimmy, who was forty months old when paddy took to drink is now two years more than half as old as I was when Paddy took to drink , so when little Jimmy is as old as Paddy was when he took to drink.our three ages combined will amount to just one hundred years” How old is little Jimmy?

12) Both the Allens and the Smiths have two young sons under eleven. The name of the boys whose ages rounded off to the nearest year are all different are Arthur, Bert, Carl and David . Taking the ages of the boys only to the nearest year , the following staements are true
* Arthur is three years younger than his brother
* Bert is the oldest
* Carl is half as old as one of the allen boys
* David is five years older than the younger smith boy
* the total ages of the boys in each family differ by the same amount
today as they did five years ago
How old is each boy and what is each boys family name.

13) In a certain organization there are either men eligible to serve on a eligible to serve on a newly established committee of four. The selection of the members is not an easy matter , however for there are jealousies and attachments among the candidates which prevents a free choice of four committeemen, if you were the president of the organization could you select a committee of four satisfying all these whims?
* Ames will serve with anybody
* Brown won’t serve unless Clayton serves
* Clayton won’t serve with Evans
* Davis won’t serve without hughes
* Evans will serve with anybody
* French won’t serve with Davis unless Grant serves too, and won’t serve with Clayton unless Davis also serves
* Grant wont serve with both Brown and Clayton and wont serve with either Ames or Evens
* Hughes wont serve unless either Brown or French serves and wont serve with Clayton unless Grant serves too and wont serve with both Ames and Evans

14) An artist has exactly seven paintings — ,T,U,V,W,X,Y, and Z — from which she must choose exactly five to be in an exhibit. Any combination is acceptable provided it meets the following conditions:
* If T is chosen , X cannot be chosen
* If U is chosen , Y must also be chosen
* If V is chosen , X must also be chosen
15) Which one of hte following is an aceptable combination of paintings for inclusion in the exhibit?
A. T,U,V,X,Y
B. T,U,V,Y,Z
C. T,W,X,Y,Z
D. U,V,W,Y,Z
E. U,V,W,Z,Y

16) If painting T is chosen to be among the paintings included int he exhibit which one of the following cannot be chosen to be among the paintings included in the exhibit?
A. U
B. V
C. W
D. Y
E. Z

77) Which one of the following substitutions can the artist always make without violating restrictions affecting the combination of paintings given that the painting mentioned first was not, and the painting mentioned first was not, and the painting mentioned second was, originally going to be chosen ?
A. T replaces V
B. U replaces Y
C. V replaces X
D. W replaces Y
E. Z replaces W

18) If the artist chooses painting V to be included among the paintings in the exhibit, which one of the following must be true of that combination of paintings?
A. T is not chosen
B. Y is not chosen
C. U is chosen
D. W is chosen
E. Z is chosen

19) Yesterday my mother asked me to buy some stamps. Stamps are available in 2 paise,7paise,10paise,15paise and 20paise denominations. For three types of stamps I was asked to buy five of each. For the other two types of stamps. I was asked to buy six of each. Unfortunately I forgot which I was supposed to buy five of and which to buy six of Luckly my mother had given me the exact money required to buy the stamps , Rs. 3.00 and the shopkeeper was able to give me the correct stamps. Which stamps did I buy?

20) Farmer Jones sold a pair of cows for Rs. 210 , On one he made a profit of ten percent and on the other he lost ten percent. Altogether he made a profit of five percent. How many did each cow originally cost him?

21) Meera was playing with her brother using 55 blocks.She gets bored playing and starts arranging the blocks such that the no. of blocks in each row is one less than that in the lower row. Find how many were there in the bottom most row?

22) Rahul took part in a cycling game with many others in a circular closed circuit. After pedaling for several minutes, he found that 1/5th of the cyclists ahead of him and 5/6th of the cyclists behind him together formed the total no. of participants. How many were participating in the race?

23) Tom wants to catch a hare. He is standing 250 yards south from the hare. The hare starts moving due east.Tom, instead of moving in the northeast direction,moves in such a way that at every instant, he is goingtowards the hare. If speed of tom is one and one-third times that of the hare, find the distance each traveled before he caught the hare.

24) Two people are playing with a pair of dies. Instead of numbers, the dies have different colors on their sides. The first person wins if the same color appears on both the dies and the second person wins if the colors are different. The odds of their winning are equal. If the first dice has 5 red sides and 1 blue side, find the color(s) on the second one.

feedback