ICICI Question-Paper Contributed by Prathap updated on Oct 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now

                                                   ICICI Placement Paper

Computer Knowledge:

1.What are device drivers used for
Ans: To provide software for enabling the hardware

2.What is make command in unix
Ans: Used forcreation of more than one file

3.In unix .profile contains
Ans: Start up program

4.In unix ls stores contents in
Ans: .inode block

5.Which of the following involves context switch,
(a) system call
(b) priviliged instruction
(c) floating poitnt exception
(d) all the above
(e) none of the above
Ans: : (a)

6. In OST, terminal emulation is done in
(a) sessions layer
(b) application layer
(c) presentation layer
(d) tr Ans port layer
Ans: : (b)

7.For 1 MB memory, the number of address lines required,
(a)11
(b)16
(c)22
(d) 24
Ans: . (b)

8.Semaphore is used for
(a) synchronization
(b) dead-lock avoidance
(c) box
(d) none
Ans: . (a)

9.Which holds true for the following statementclass c: public A, public B
a) 2 member in class A, B should not have same name
b) 2 member in class A, C should not have same name
c) both
d) none
Ans: . (a)

10.Preproconia.. does not do which one of the following
(a) macro
(b) conditional compliclation
(c) in type checking
(d) including load file
Ans: . (c)

11.Piggy backing is a technique for
a) Flow control
b) Sequence
c) Acknowledgement
d) retr Ans mition
Ans: . (c)

12.Which is not a memory management scheme?
a) buddy system
b) swapping
c) monitors
d) paging
Ans: : c

13.There was a circuit given using three nand gates with two inputs and one output.Find the output.
a) OR
b) AND
c) XOR
d) NOT
Ans: . (a)

14.Iintegrated check value(ICV) are used as:
Ans:The client computes the ICV and then compares it with the senders value.

15.When applets are downloaded from web sites , a byte verifier performs _________?
Ans: Status check

16.An IP/IPX packet received by a computer using... having IP/IPX both how the packet Is handled.
Ans:Read the, field in the packet header with to send IP or IPX protocol.

17.The UNIX shell ....
a) does not come with the rest of the system
b) forms the interface between the user and the kernal
c) does not give any scope for programming
d) deos not allow calling one program from with in another
e) all of the above
Ans:(b)

18.In UNIX a files i-node ......?
Ans:Is a data structure that defines all specifications of a file like the file size,number of lines to a file, permissions etc.

19.The very first process created by the kernal that runs till the kernal process is halts is
a) init
b) getty
c) both (a) and (b)
d) none of these
Ans:(a)

20.In the process table entry for the kernel process, the process id value is
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 255
(e) it does not have a process table entry
Ans:(a)

21.Which of the following API is used to hide a window
a) ShowWindow
b) EnableWindow
c) MoveWindowd) SetWindowPlacement
e) None of the above
Ans:(a)

22.Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1
a) Main
b) Winmain
c) Dllmain
d) Libmain
e) None
Ans: (b)

23.The standard source for standard input, standard output and standard error is
a) the terminal
b) /dev/null
c) /usr/you/input, /usr/you/output/, /usr/you/error respectively
d) None
Ans: (a)

24.The redirection operators > and >>
a) do the same function b) differ : > overwrites, while >> appends
c) differ : > is used for input while >> is used for output
d) differ : > write to any file while >> write only to standard output
e) None of these
Ans:(b)

25.The command grep first second third /usr/you/myfile
a) prints lines containing the words first, second or third from the file /usr/you/myfile
b) searches for lines containing the pattern first in the files
second, third, and /usr/you/myfile and prints them
c) searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the words first or second and prints them
d) replaces the word first with the word second in the files third and /usr/you/myfile
e) None of the above
Ans:(b)

26.You are creating a Index on EMPNO column in the EMPLOYEE table. Which statement will you use?
a) CREATE INdEX emp_empno_idx ON employee, empno;
b) CREATE INdEX emp_empno_idx FOR employee, empno;
c) CREATE INdEX emp_empno_idx ON employee(empno);
d) CREATE emp_empno_idx INdEX ON employee(empno);
Ans: c

27.Which program construct must return a value?
a) Package
b) Function
c) Anonymous block
d) Stored Procedure
e) Application Procedure
Ans:b

28.Which Statement would you use to remove the EMPLOYEE_Id_PK PRIMARY KEY constraint and all depending constraints fromthe EMPLOYEE table?
a) ALTER TABLE employee dROP PRIMARY KEY CASCAdE;
b) ALTER TABLE employee dELETE PRIMARY KEY CASCAdE;
c) MOdIFY TABLE employee dROP CONSTRAINT employee_id_pk CASCAdE;
d) ALTER TABLE employee dROP PRIMARY KEY employee_id_pk CASCAdE;
e) MOdIFY TABLE employee dELETE PRIMARY KEY employee_id_pk CASCAdE;
Ans:a

29.Which three commands cause a tr Ans action to end? (Chosse three)
a) ALTER
b) GRANT
c) DELETE
d) INSERT
e) UPdATE
f) ROLLBACK
Ans: a ,b ,f

30.Under which circumstance should you create an index on a table?
a) The table is small.
b) The table is updated frequently.
c) A columns values are static and contain a narrow range of values
d) Two columns are consistently used in the WHERE clause join condition of SELECT
statements.
Ans:d

Quantitative Aptitude Questions:

1.A man buys 12 lts of liquid which contains 20% of the liquid and the rest is water. He then mixes it with 10 lts of another mixture with 30% of liquid.What is the % of water in the new mixture?

2.If a man buys 1 lt of milk for Rs.12 and mixes it with 20% water and sells it for Rs.15, then what is the percentage of gain?

3.Pipe A can fill a tank in 30 mins and Pipe B can fill it in 28 mins.If 3/4th of the tank is filled by Pipe B alone and both are opened, how much time is required by both the pipes to fill the tank completely ?

4.If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.
(a) 40%
(b) 55%
(c) 35%
(d) 30%
(Ans . D)

5.A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?
(a) 110 men
(b) 130 men
(c) 100 men
(d) none of these
(Ans . A)

6.In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?
(a) Rs. 500
(b) Rs. 600
(c) Rs. 800
(d) Rs. 900
(Ans . C)

7.If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.
(a) 6
(b) 8
(c) 10
(d) 12
(Ans A)

8.Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train ?
(a) 100m
(b) 75m
(c) 120m
(d) 50m
(Ans B)

9.How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?
(a) 2500
(b) 25000
(c) 250
(d) 250000
(Ans B)

10.x% of y is y% of ?
(a) x/y
(b) 2y
(c) x
(d) can t be determined
Ans . C

11.The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?
(a) 15%
(b) 16.66%
(c) 12%
(d) 9%
(Ans B)

12.A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?
(a) Rs.500
(b) Rs.1500
(c) Rs.1000
(d) Rs. 900
(Ans C)

13.The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of 4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population after 2 years ?

14.The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.?

15.15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 30
(b) 20
(c) 19 }
(d) 29
(Ans . A)

16.A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?
(a) 5 cms
(b) 2 cms
(c) 3 cms
(d) 4 cms
(Ans C)

17.A rectangular plank (2)1/2 meters wide can be placed so that it is on either side of the diagonal of a square shown below.(Figure is not available)What is the area of the plank?
( Ans :7*(2)1/2 )

18.What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square ?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6
(Ans . C)

19.A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 years what is father s present age ?
(a) 40 yrs
(b) 30 yrs
(c) 50 yrs
(d) none of these
(Ans . A)

20.An article sold at a profit of 20% if both the cost price and selling price would be Rs.20/- the profit would be 10% more. What is the cost price of that article?

21.If an item costs Rs.3 in 99 and Rs.203 in 00.What is the % increase in price?
(a) 200/3 %
(b) 200/6 %
(c) 100%
(d) none of these
(Ans . A)

22.5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.
a) 10
b) 7
c) 6
d) 12
(Ans 7)

23.A simple interest amount of rs 5000 for six month is rs 200. what is the anual rate of interest?
a) 10%
b) 6%
c) 8%
d) 9%
(Ans 8%)

24.In objective test a correct Ans score 4 marks and on a wrong Ans 2 marks are ---. a student score 480 marks from 150 question. how many Ans were correct?
a) 120
b) 130
c) 110
d) 150
(Ans 130)

25.An article sold at amount of 50% the net sale price is rs 425 .what is the list price of the article?
a) 500
b) 488
c) 480
d) 510
(Ans 500)

26.A man leaves office daily at 7pm A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home.One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually?
(Ans . 1hr 20min)

27.A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the number of days it would take to complete the work if both work together?
Ans . 22½days

28.How many 1 s are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3
Ans . 4

29.In a digital circuit which was to implement (A B) + (A)XOR(B), the designer implements (A B) (A)XOR(B) What is the probability of error in it ?

30.A boy has Rs 2. He wins or loses Re 1 at a time If he wins he gets Re 1 and if he loses the game he loses Re 1.He can loose only 5 times. He is out of the game if he earns Rs 5.Find the number of ways in which this is possible?
(Ans . 16)

31.If there are 1024*1280 pixels on a screen and each pixel can have around 16 million colors. Find the memory required for this?
(Ans . 4MB)

32. On a particular day A and B decide that they would either speak the truth or will lie. C asks A whether he is speaking truth or lying? He Ans wers and B listens to what he said. C then asks B what A has said B says "A says that he is a liar" What is B speaking ?
(a) Truth
(b) Lie
(c) Truth when A lies
(d) Cannot be determined
Ans . (b)

33.What is the angle between the two hands of a clock when time is 8:30
Ans . 75(approx)

34.A student is ranked 13th from right and 8th from left. How many students are there in totality ?

35.A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45degrees to his right.In which direction did he go ]
(Ans . North west)

36.A student gets 70% in one subject, 80% in the other. To get an overall of 75% how much should get in third subject.

37.A man shows his friend a woman sitting in a park and says that she the daughter of my grandmother s only son.What is the relation between the two
Ans . Daughter

38.How many squares with sides 1/2 inch long are needed to cover a rectangle that is 4 ft long and 6 ft wide
(a) 24
(b) 96
(c) 3456
(d) 13824
(e) 14266

39.If a=2/3b , b=2/3c, and c=2/3d what part of d is b/
(a) 8/27
(b) 4/9
(c) 2/3
(d) 75%
(e) 4/3
Ans . (b)

40.Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of
(a) 30%
(b) 32%
(c) 34%
(d) 35%
(e) 36
Ans . (b)

feedback