ICICI Paper Contributed by Arav updated on Oct 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now
ICICI Paper |   9857

                                                  ICICI Bank PO Paper

Computer General Awareness:

1. In a survey of more than 500 companies and government agencies, ____________ percent detected computer security breaches.
A. 20
B. 75
C. 85
D. 99
Answer: C

2. The survey showed that these businesses lost more than ____________ due to security breaches.
A. $100,000 each
B. $377 million
C. five employees each
D. $1 million
Answer: B

3. The typical computer criminal is a(n):
A. young hacker.
B. trusted employee with no criminal record.
C. trusted employee with a long, but unknown criminal record.
D. overseas young cracker.
Answer: B

4. The majority of computer crimes are committed by:
A. hackers.
B. insiders.
C. overseas criminals.
D. young teenage computer geniuses.
Answer: B

5. The common name for the crime of stealing passwords is:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: C 

6. Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as the crime of:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: B

7. Malicious software is known as:
A. badware.
B. malware.
C. maliciousware.
D. illegalware.
Answer: B

8. A program that performs a useful task while simultaneously allowing destructive acts is a:
A. worm.
B. Trojan horse.
C. virus.
D. macro virus.
Answer: B 

9. An intentionally disruptive program that spreads from program to program or from disk to disk is known as a:
A. Trojan horse.
B. virus.
C. time bomb.
D. time-related bomb sequence.
Answer: B

10. In 1999, the Melissa virus was a widely publicized:
A. e-mail virus.
B. macro virus.
C. Trojan horse.
D. Time bomb.
Answer: A

11. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?
A. Time bomb
B. Worm
C. Melissa virus
D. Macro virus
Answer: B

12. The thing that eventually terminates a worm virus is a lack of:
A. memory or disk space.
B. time.
C. CD drive space.
D. CD-RW.
Answer: A

13. When a logic bomb is activated by a time-related event, it is known as a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C

14. A logic bomb that was created to erupt on Michelangelo’s birthday is an example of a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C

15. What is the name of an application program that gathers user information and sends it to someone through the Internet?
A. A virus
B. Spybot
C. Logic bomb
D. Security patch
Answer: B

16. Standardization of Microsoft programs and the Windows operating system has made the spread of viruses:
A. more complicated.
B. more difficult.
C. easier.
D. slower.
Answer: C

17. HTML viruses infect:
A. your computer.
B. a Web page in the HTML code.
C. both a Web page and the computer that is viewing it.
D. No

18. Software programs that close potential security breaches in an operating system are known as:
A. security breach fixes.
B. refresh patches.
C. security repairs.
D. security patches.
Answer: D

19. When customers of a Web site are unable to access it due to a bombardment of fake traffic, it is known as:
A. a virus.
B. a Trojan horse.
C. cracking.
D. a denial of service attack.
Answer: D

20. ___________ is the measurement of things such as fingerprints and retinal scans used for security access.
A. Biometrics
B. Biomeasurement
C. Computer security
D. Smart weapon machinery
Answer: A

21. What is the most common tool used to restrict access to a computer system?
A. User logins
B. Passwords
C. Computer keys
D. Access-control software
Answer: B

22. The most common passwords in the U.S. or Britain include all EXCEPT:
A. love.
B. Fred.
C. God.
D. 123.
Answer: D

23. Hardware or software designed to guard against unauthorized access to a computer network is known as a(n):
A. hacker-proof program.
B. firewall.
C. hacker-resistant server.
D. encryption safe wall.
Answer: B

24. The scrambling of code is known as:
A. encryption.
B. a firewall.
C. scrambling.
D. password-proofing.
Answer: A

25. If you want to secure a message, use a(n):
A. cryptology source.
B. encryption key.
C. encryption software package.
D. cryptosystem.
Answer: D

26. To prevent the loss of data during power failures, use a(n):
A. encryption program.
B. surge protector.
C. firewall.
D. UPS.
Answer: D

27. A(n) ____________ can shield electronic equipment from power spikes.
A. encryption program
B. surge protector
C. firewall
D. UPS
Answer: B

28. All of these are suggestions for safe computing EXCEPT:
A. don’t borrow disks from other people.
B. open all e-mail messages but open them slowly.
C. download shareware and freeware with caution.
D. disinfect your system.
Answer: B

29. Freeware ___________ encrypts data.
A. encryption
B. firewall software
C. PGP
D. private and public keys
Answer: C

30. ____________ is defined as any crime completed through the use of computer technology.
A. Computer forensics
B. Computer crime
C. Hacking
D. Cracking
Answer: B

31. Most computer systems rely solely on ___________ for authentication.
A. logins
B. passwords
C. encryption
D. lock and key
Answer: B

32. Creating strong computer security to prevent computer crime usually simultaneously helps protect :
A. privacy rights.
B. personal ethics.
C. the number of cookies downloaded to your personal computer.
D. personal space.
Answer: A

33. Over ___________ was spent by businesses and government to repair problems in regard to Y2K.
A. 20 million dollars
B. 100 million dollars
C. 1 billion dollars
D. 100 billion dollars
Answer: D

34. What is a complex system that takes on nearly complete responsibility for a task eliminating the need for people, verification, or decision making?
A. Autonomous system
B. Missile defense auto-system
C. Smart weapon
D. Independent system
Answer: D

35. Security procedures can:
A. will eliminate all computer security risk.
B. reduce but not eliminate risks.
C. are prohibitively expensive.
D. are inaccessible for the average home user.
Answer: B

Fill in the Blank:

36. The field of computer ____________ uses special software to scan hard drives of potential criminal suspects.
Answer: forensics 

37. Computer ____________ often goes unreported because businesses fear negative publicity.
Answer: crime

38. ____________ connections are the most frequent point of attack for Internet commerce.
Answer: Internet

39. ____________ is the most common form of computer crime.
Answer: Theft

40. A survey by eMarketer.com found that ____________ are the most often cited online fraud cases.
Answer: online auctions 

41. Theft of computers is most common for PDAs and ____________ computers.
Answer: notebook

42. When you use a disk in several different computers within the same day, you are taking the chance of contracting a(n) ____________.
Answer: virus 

43. A(n) ____________ attaches itself to documents that contain embedded programs that automate tasks.
Answer: macro virus

44. Both viruses and ____________ use computer hosts to replicate.
Answer: worms

45. ____________ programs search for and eliminate viruses.
Answer: Antivirus

46. A security patch is a software program that closes possible security breaches in the operating system. The cost to the consumer is ____________.
Answer: nothing or free

47. ____________ was once the word used for malicious computer wizardry.
Answer: Hackers or hacking

48. ____________ refers to electronic trespassing or criminal hacking.
Answer: Cracking

49. DoS stands for ___________.
Answer: denial of service

50. DDoS stands for ___________.
Answer: distributed denial of service

51. ____________ hijack Web pages and redirect users to other sites.
Answer: Webjackers

52. ___________ software monitors and records computer transactions.
Answer: Audit-control

53. Each individual who uses a public key cryptosystem has ___________ keys.
Answer: two 

54. PGP stands for ___________.
Answer: Pretty Good Privacy

55. Most operating systems, including Windows XP, assign each user a unique ___________.
Answer: user identifier or user ID

56. It should now be common knowledge that users should not open ___________ from e-mail recipients that the user does not know.
Answer: attachments

Aptitude Questions:

1) Mrs. Watsherface had a garage sale. A custmer named Gina bought an old lamp and a rug. She paid a total of $5.25 for everything. The rug cost 25 cents more than the lamp. How much did each cost?
Answer: The lamp cost $ 2.50 and the rug cost $ 2.75

2) SlowRun Express runs between Bangalore and Mumbai, For the up as well as the down journey, the train leaves the starting station at 10:00 PM everyday and reaches the destination at 11:30 PM after three days.Mr. Haani once travelled by SlowRun Express from Mumbai to Bangalore. How many SlowRun Express did he cross during his journey?
Answer: Mr. Haani crossed 7 SlowRun Expresses during his journey.

3) In a certain year, the number of girls who graduated from City High School was twice the number of boys. If 3/4 of the girls and 5/6 of the boys went to college immediately after graduation, what fraction of the graduates that year went to college immediately after graduation?
Answer: Assume that number of boys graduated from City High School = B
Therefore, number of girls graduated from City High School = 2*B
It is given that 3/4 of the girls and 5/6 of the boys went to college immediately
after graduation.
Hence, total students went to college
= (3/4)(2*B) + (5/6)(B)
= B * (3/2 + 5/6)
= (7/3)B
Fraction of the graduates that year went to college immediately after graduation
= [(7/3)B] / [3*B]
= 7/9
Therefore, the answer is 7/9

4) A mule and a donkey were carrying full sacks on their backs. The mule started complaining that his load was too heavy. The donkey said to him “Why are you complaining? If you gave me one of your sacks I’d have double what you have and if I give you one of my sacks we’d have an even amount.”How many sacks were each of them carrying? Give the minimal possible answer.
Answer: The mule was carrying 5 sacks and the donkey was carrying 7 sacks.

5) Two people enter a race in which you run to a point and back. Person A runs 20 mph to and from the point. Person B runs to the point going 10 mph and 30 mph going back. Who came in first?
Answer: Person A came in first.

6) Mark ate half of a pizza on Monday. He ate half of what was left on Tuesday and so on. He followed this pattern for one week. How much of the pizza would he have eaten during the week?
Answer: Mark would have ate 127/128 (99.22%) of the pizza during the week.

7) In the General meeting of “Friends Club”, Sameer said, “The repairs to the Club will come to a total of Rs 3120 and I propose that this amount should be met by the members, each paying an equal amount.” The proposal was immediately agreed. However, four members of the Club chose to resign, leaving the remaining members to pay an extra Rs 26 each. How many members did the Club originally have?
Answer: The Club originally had 24 members.

8) If you look at a clock and the time is 3:15.What is the angle between the hour and the minute hands? ( The answer to this is not zero!)
Answer: 7.5 degrees

feedback