Huawei Technologies Whole-Testpaper Contributed by Suhail updated on Sep 2021
Huawei |   16420

Huawei

                                              Huawei Placement Paper

 

SECTION #1

1.A lady's age is between 50 and 70.each of her sons has many sons as his brothers. the sum of the sons and grandsons in the lady's age. what is her age?

2. Two persons have 64 and 20 barrels of wine. the first one pays tax 5 barrels and 40 frames. the second one pays 2 barrel and got back 40 frames. What is the value of each barrel and the tax paid on each barrel?

3. There are 20 balls of green color,20 balls of red color,20 balls of blue color,20 of balck,20 of yellow. how many u have to pick to guarantee 2pairs of same color?

4.   8 litres are drawn from a cask full of wine and is then filled with water. This operation is performed three more times. The ratio of the quantity of wine now left in cask to that of water is 16 : 81. How much wine did the cask hold originally?

A. 18 litres                 

B. 24 litres

C. 32 litres                  

D. 42 litres

 

5. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

A. 266            

B. 5040

C. 11760        

D. 86400

 

6.A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

A. Rs. 12        

B. Rs. 15

C. Rs. 18        

D. Rs. 21

E. None of these

 

7. If m and n are whole numbers such that mn = 121, the value of (m - 1)n + 1 is:

A. 1                

B. 10

C. 121            

D. 1000

 

8. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

A. 213444                  

B. 214344

C. 214434                  

D. 231444

 

9. A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

A. 145º           

B. 150º

C. 155º                       

D. 160º

 

10. What was the day of the week on 17th June, 1998?

A. Monday                 

B. Tuesday

C. Wednesday                       

D. Thursday

 

11. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

A. 266            

B. 5040

C. 11760        

D. 86400

 

12..A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

A. Rs. 12        

B. Rs. 15

C. Rs. 18        

D. Rs. 21

E. None of these

 

13. If m and n are whole numbers such that mn = 121, the value of (m - 1)n + 1 is:

A. 1                

B. 10

C. 121            

D. 1000

 

14. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

A. 213444                  

B. 214344

C. 214434                  

D. 231444

 

15.. A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

A. 145º           

B. 150º

C. 155º                       

D. 160º

 

16.. What was the day of the week on 17th June, 1998?

A. Monday                 

B. Tuesday

C. Wednesday                       

D. Thursday

 

17.. If a - b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

A. 10              

B. 12

C. 15              

D. 18

 

18. A trader owes a merchant Rs. 10,028 due 1 year hence. The trader wants to settle the account after 3 months. If the rate of interest 12% per annum, how much cash should he pay?

A. Rs. 9025.20           

B. Rs. 9200

C. Rs. 9600                

D. Rs. 9560

 

19. A pupil's marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got increased by half. The number of pupils in the class is

A) 10              

B) 20              

C) 40              

D) 73

Ans: C

 

20. The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is

A) 17 kg         

B) 20 kg         

C) 26 kg         

D) 31 kg

Ans: D

 

21. The average monthly salary of 20 employees in an organisation is Rs. 1500. If the manager's salary is added, then the average salary increases by Rs. 100. What is the manager's salary?

A) Rs.2000                 

B) Rs.2400                

C) Rs. 3600               

D) Rs.4800

Ans: C

 

22. The average of five consecutive numbers in n. If the next two numbers are also included, the average will :

A) remain the same    

B) increase by 1         

C) increase by 1.4      

D) increase by 2

Ans: B

 

23. In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid.If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was

A) 2700          

B) 2900          

C) 3000          

D) 3100

Ans: A

 

24. Two tailors X and Y are paid a total of Rs. 550 pe week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week

A) Rs. 200      

B) Rs. 250         

C) Rs.300     

D) Rs. None of these

Ans : B

 

25. A student secures 90%, 60% and 54% marks in test papers with 100, 150 and 200 respectively as maximum marks. The percentage of his aggregate is

A) 64              

B) 68              

C) 70             

D) None of these

Ans: A

 

26. A man gains 20% by selling an article for a certain price. If he sells it at double the price, the percentage of profit will be

A) 40              

B) 100            

C) 120            

D) 140

Ans: D

 

27. Profit earned by selling an article for Ra. 1060 is 20% more than the loss incurred by selling the article for Rs. 950. At what price should be article be sold to earn 20% profit.?

A) 980            

B) 1080                     

C) 1800                      

D) None of these

Ans: D

 

28. The ages of A and B are in the ration of 3:1. Fifteen years hence, the ratio will be 2:1 Their present ages are

A) 30 years, 10 years                         

B) 45 years, 15 years              

C) 21 years, 7years

D) 60 years, 20 years

Ans: B

 

29. The electricity bill of a certain establishment is partly fixed and partly varies as the number of units of electricity consumed. When in a certain month 540 units are consumed, the bill is Rs. 1800. In another month 620 units are consumed and the bill is Rs. 2040. In yet another month 500 units are consumed. The bill for that month would be

A) Rs.1560     

B) Rs. 1680   

C) Rs. 1840    

D) Rs. 1950

Ans: B

 

30. A and B are two alloys of gold and copper prepared by mixing metals in the ratio 7: 2 and 7: 11 respectively. If equal quantities of the alloys are melted to form a third alloy C, the ratio of gold and copper in C will be

A) 5:7             

B) 5:9             

C) 7:5             

D) 9:5

Ans: C

 

31. The average age of 10 members of a committee is the same as it was4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member ?

Ans.40 years.

 

32. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

 

33. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?

Ans. AE = 10.

 

34. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?

Ans. BC = 4 cm.

 

35.  A 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train

A) 230 m

B) 240 m

C) 260 m

D) 320 m

E) None of these

 

36.  Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.

Ans. 64/2210.

 

37. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ?

Ans. 991.

 

38. If Log2 x - 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?

Ans. x = e2 or e3.

 

39. The square of a two digit number is divided by half the number. After 36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of the resulting number are the same as those in the original number, but they are in reverse order. The ten's place of the original number is equal to twice the difference between its digits. What is the number?

Ans. 46

 

40.A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?

Ans.18 hours.

 

SECTION #2

 

1.find  the output

void main()

{

struct a

{

char ch[10];

char *str;

};

struct a s1={"Hyderabad","Bangalore"};

printf("\n%c%c",s1.ch[0],*s1.str);

printf("\n%s%s",s1.ch,s1.str);

getch();

}

Ans: HB, HyderabadBangalor

 

2. What is the output of the program

#include<stdio.h>

#include<conio.h>

void main()

{

char *st1[3]= {"Hello","World","VIBIN"};

*st1=st1[2];

st1[1]=*st1;

free(st1[0]);

free(st1[1]);

clrscr();

printf("%s %s %s",st1,st1[1],st1[2]);

getch();

}

 A. Garbage Garbage VIBIN

 B. VIBIN VIBIN VIBIN

 C. Hello World VIBIN

 D. Core Dump:cannot Print after freeing the memory

Ans: D

 

3. find  the output

void main()

{

int i,j,k;

for(i=0;i<3;i++)

k=sum(i,i);

printf("\n%d",k);

getch();

}

sum(s,t)

{

static int m;

m+=s+t;

return m;

}

Ans: 6

 

4. find  the output

void main()

{

int i;

clrscr();

for(i=1;i<6;++i)

switch(i)

{

case 1:

case 2: printf("%d,",i++);break;

case 3: continue;

case 4: printf("%d,",i);

}

printf("%d",i);

getch();

}

Ans: 1,4,6

 

5.Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program

(A) Extern

(B) Static

(C) Auto

(D) Register

Ans: A

 

6. What is the output of the program

void main()

{

char s[]="oracle is the best";

char t[40];

char *ss,*tt;

while(*tt++=*ss++);

printf("%s",t);

getch();

}

A. oracle is the best

B. Core dump

C. Error Message

D. Goes into infinite loop

Ans: B. core dump

 

7. What is the output of the program

void main()

{

int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};

int i=1;

clrscr();

for(;i<9;i++)

printf("%d ",--j[i++]);

getch();

}

A. 6,2,1,5

B. 6,2,1,5,7

C. Error Message

D. core dump

Ans: A. 6,2,1,5

 

8. What is the output of the program

void main()

{

int i,j,k,n=5;

clrscr();

for(i=5;i>0;i--)

{

j=1<i;

k=n&j;

k==0?printf("0"):printf("1");

}

getch();

}

A. 00011

B. 11110

C. 11001

D. 11100

Ans: B. 11110

 

9.Which of the following storage class(es) became the global variable for the entire program

A. Extern

B. Static=20

C. Auto

D. Register

Ans: A

 

10.What is the output of the program, if integer occupies 2 bytes memory?

union

{

int a;

char b;

char c[10];

}u1;

void main()

{

int l=sizeof(u1);

printf("%d",l);

getch();

}

 A. 13

 B. 10

 C. 16

D. None of the above

Ans: B. 10

 

11. Find the output for the following C program

int i =10

main()

{

int i =20,n;

for(n=0;n<=i;)

{

int i=10;

i++;

}

printf("%d", i);

Ans. i=20

 

12. Find the output for the following C program

Y=10;

if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10)

{printf("%d", Y);

else

printf("%d", Y);

}

Ans. 13

 

13. What is the sizeof(long int)

(a) 4 bytes

(b) 2 bytes

(c) compiler dependent

(d) 8 bytes

 

14.Which of the function operator cannot be over loaded

(a) <=

(b) ?:

(c) =

(d) *

 

15.Find the output for the following C program

main()

{intx=2,y=6,z=6;

x=y==z;

printf(%d",x)

}

 

16.find the output

 main()

{

printf("%d%d"size of ("Hcl

technologies"),strlen("HCL Technologies"));

}

a)16 16

b)16 17

c)17 17

d)17 16

 

17. find the output

 main()

{ char arr[]={ '

a','b','\n',....}

some more instructions;

}

ANS:77

 

18.  find the output

 main()

{ int arr[]={0,1,2,3,4)

int *a={arr, arr+1,arr+2,...}

int **p=a;

p++;

some instructions:

}

 

19. find the output

 void main()

{

int i=5;

printf("%d",i++ + ++i);

}

a) 11

b) 12

c) 10

d) output cant be predicted

Ans: d

 

20. find the output

main( )

{

int a[2][3][2] = {{{2,4},{7,8},{3,4}},{{2,2},{2,3},{3,4}}};

printf(“%u %u %u %d \n”,a+1,*a+1,**a+1,***a+1);

}

a) 100, 100, 100, 2

b) 101,101,101,2

c) 114,104,102,3

d) none

feedback