Ernst & Young Paper Contributed by Alex updated on Nov 2021
Ernst & Young Paper |   31734

Ernst & Young Paper

                                               Ernst & Young Aptitude Questions

1. if A wins in a race against B by 10 mts in a 100 Meter race. If B is behind of A by 10 mts. Then they start running race, who will won?
Ans .A

2. A+B+C+D=D+E+F+G=G+H+I=17 given A=4.Find value of G and H?
Ans : G = 5 E=1

3. One guy has Rs. 100/- in hand. He has to buy 100 balls. One football costs Rs. 15/, One Cricket ball costs Re. 1/- and one table tennis ball costs Rs. 0.25 He spend the whole Rs. 100/- to buy the balls. How many of each balls he bought?
Ans :F=3,T=56,C=41

4. The distance between Station Atena and Station Barcena is 90 miles. A train starts from Atena towards Barcena. A bird starts at the same time from Barcena straight towards the moving train. On reaching the train, it instantaneously turns back and returns to Barcena. The bird makes these journeys from Barcena to the train and back to Barcena continuously till the train reaches Barcena. The bird finally returns to Barcena and rests. Calculate the total distance in miles the bird travels in the following two cases:
(a) The bird flies at 90 miles per hour and the speed of the train is 60 miles per hour.
(b) the bird flies at 60 miles per hour and the speed of the train is 90 miles per hour
Ans: time of train=1hr.so dist of bird=60*1=60miles

5. A tennis championship is played on a knock-out basis, i.e., a player is out of the tournament when he loses a match.
(a) How many players participate in the tournament if 15 matches are totally played?
(b) How many matches are played in the tournament if 50 players totally participate?
Ans: (a)16
(b)49

6.When I add 4 times my age 4 years from now to 5 times my age 5 years from now, I get 10 times my current age. How old will I be 3 years from now?
Ans: Age=41 years.

7.A rich merchant had collected many gold coins. He did not want anybody to know about them. One day, his wife asked, "How many gold coins do we have?" After pausing a moment, he replied, "Well! If I divide the coins into two unequal numbers, then 37 times the difference between the two numbers equals the difference between the squares of the two numbers." The wife looked puzzled. Can you help the merchant's wife by finding out how many gold R
Ans:37

8. A set of football matches is to be organized in a "round-robin" fashion, i.e., every participating team plays a match against every other team once and only once. If 21 matches are totally played,
how many teams participated?
Ans :7

9. Glenn and Jason each have a collection of cricket balls. Glenn said that if Jason would give him 2 of his balls they would have an equal number; but, if Glenn would give Jason 2 of his balls, Jason would have 2 times as many balls as Glenn. How many balls does Jason have?
Ans: 14

10. It was vacation time, and so I decided to visit my cousin's home. What a grand time we had! In the mornings, we both would go for a jog. The evenings were spent on the tennis court. Tiring as these activities were, we could manage only one per day, i.e., either we went for a jog or played tennis each day. There were days when we felt lazy and stayed home all day long. Now, there were 12 mornings when we did nothing, 18 evenings when we stayed at home, and a total of 14 days when we jogged or played tennis. For how many days did I stay at my cousin's place?
Ans : 22 days

Questions 11-15
Six knights - P,Q,R,S,T and U - assemble for a long journey in Two ravelling parties. For security, each travellingparty Consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their travelling parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly,can never travel together. p must trave in the same party with sQ cann't travel by the southern route U cann't change.

11. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route,the other members of this party besides P and U must be
a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T
Ans: e

12.If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible travelling party and route?
a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route
Ans: b

13.If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other memnbers of this party besides U must be
a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T
Ans: c

14.If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the northern route,then T must travel by the
a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U
Ans: a

15. if, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one travelling party to the other traveling party, that knight must be
a) P
b) Q
c) R
d) S
e) T
Ans: e

16. How many of the integers between 25 and 45 are even ?
(A)21 
(B)20 
(C)11
(D)10 
(E)9
Ans:d)10

17. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for a 3-mile ride was
(A)Rs 1.56 
(B)Rs 2.40 
(C)RS 3.00 
(D)Rs 3.80 
(E)Rs 4.20
Answer :d)Rs 3.80

18. A computer routine was developed to generate two numbers (x,y) the first being a random number between 0 and 100 inclusive, and the second being less than or equal to the square root of
the first. Each of the followin pair satisfies the routine EXCEPT
(A) (99.10) 
(B) (85.9) 
(C) (50.7) 
(D) (1.1) 
(E) (1.0)
Answer : A) (99.10)

19.A warehouse had a square floor with area 10,000 sq.meters. A rectangular addition was built along one entire side of the warehouse that increased the floor by one-half as much as the original floor. How many meters did the addition extend beyond the original buildings ?
(A)10 
(B)20 
(C)50 
(D)200 
(E)500
Ans: c)50

20.A digital wristwatch was set accurately at 8.30 a.m and then lost 2 seconds every 5 minutes. What time was indicated on the watch at 6.30 p.m of the same day if the watch operated continuously that time ?
(A)5:56 
B)5:58 
(C)6.00 
(D)6.23 
(E)6.26
Ans :E) 6.26

21.A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water, approximately what
percent of the resulting solution in the jug is salt?
(A)7.5% 
(B)9.5% 
(C) 10.5% 
(D)12% 
(E)15%

22.A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost.What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had been sold without the discount?
(A)20% 
(B)40% 
(C)50%
(D)60% 
(E)66.6%
Ans :c) 50%

23.A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including 4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.
(A)1/60 
(B)1/15 
(C)3/20 
(D)3/5 
(E)3/4
Ans :c)3/20

24.How many integers n greater than and less than 100 are there such that,if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?
(A)5 
(B)6 
(C)7 
(D)8 
(E)9
Ans :D)8

25.An investor purchased a shares of stock at a certain price.If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?
(A)25 
(B)50 
(C)75 
(D)100 
(E)125
Ans :B)50

feedback