Unisys Whole-Testpaper Contributed by Mahesh updated on May 2019

Unisys Tehnical and aptitude previously asked questions .Unisys 2010,2011 placement papers questions with answers.Unisys selection procedure consists written test technical and aptitude,Technical and hr interview
Unisys 2011 placement paper questions

1. What is the output of the program
void main()
{
struct a
{
int i;
char *st1;
};
typedef struct a ST;
ST *str1;
str1=(ST*)malloc(100);
str1->i=100;
strcpy(str1->st1,"Welcome to Oracle");
printf(" %d%s\n",str1->i,str1->st1);
getch();
}
// A. core dump
// B. will not compile
// c. 100,Welcome to Oracle
// D. None of these
Ans: C

2. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf("%d\n",k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(" %d %d %d",i,-j--,k);
getch();
}
// A. 4,-3,2
// B. 5,-3,2
// c. 4,-2,2
// D. 5,-2,2
Ans: D

3. Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?

(a) 6 }
(b) 8
 (c) 7
(d) data insufficient
(Ans . C)

4. If 2x-y=4 then 6x-3y=?

(a)15
(b)12
(c)18
(d)10
Ans.. (b)


5. If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

(a)12
(b)8
(c)16
(d)6

Ans.. (b)

6. (1/10)18 - (1/10)20 = ?

(a) 99/1020
(b) 99/10
(c) 0.9
(d) none of these
Ans.. (a)

7. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank

(a) 17 1/7 mins
(b) 20 mins
(c) 8 mins
(d) none of these
Ans.. (a)


8. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour a day should 40 men work to complete the job?

(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs
Ans.. (b)


9. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

(a) 12
(b) 20
(c) 8
(d) none of these
Ans.. (c)


10. How many squares with sides 1/2 inch long are needed to cover a rectangle that is 4 ft long and 6 ft wide

(a) 24
(b) 96
(c) 3456
(d) 13824
(e) 14266


11. If a=2/3b , b=2/3c, and c=2/3d what part of d is b/

(a) 8/27
(b) 4/9
(c) 2/3
(d) 75%
(e) 4/3
Ans . (b)


12. 2598Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of

(a) 30%
(b) 32%
(c) 34%
(d) 35%
(e) 36
Ans . (b)

13.If an item costs Rs.3 in 99 and Rs.203 in 00.What is the % increase in price?

(a) 200/3 %
(b) 200/6 %
(c) 100%
(d) none of these
(Ans . A)


14.  5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.

a) 10
b) 7
c) 6
d) 12
(Ans 7)


15. A simple interest amount of rs 5000 for six month is rs 200. what is the anual rate of interest?

a) 10%
b) 6%
c) 8%
d) 9%
(Ans 8%)

16. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?

(a) Rs.500
(b) Rs.1500
(c) Rs.1000
(d) Rs. 900
(Ans C)


17. The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of 4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population after 2 years ?

18. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.?

19. Three pipes, A, B, & C are attached to a tank. A & B can fill it in 20 & 30 minutes respectively while C can empty it in 15 minutes. If A, B & C are kept open successively for 1 minute each, how soon will the tank be filled?

Ans.. 167 minutes.

20. A person walking 5/6 of his usual rate is 40 minutes late. What is his usual time?

Ans.. 3 hours 20 minutes.

feedback