TRIANZ Placement Paper Contributed by Riya updated on Jul 2019

                                     Trianz - Model Placement Paper

1. Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucia?s age. What is the age?

Ans: 64

2.There are two towers A and B. Their heights are 200ft and 150ft respectively and the foot of the towers are 250ft apart. Two birds on top of each tower fly down with the same speed and meet at the same instant on the ground to pick a grain. What is the distance between the foot of tower A and the grain?

Ans:90ft

3. There is a church tower 150 feet tall and another catholic tower at a distance of 350 feet from it which is 200 feet tall. There is one each bird sitting on top of both the towers. They fly at a constant speed and time to reach a grain in b/w the towers at the same time. At what distance from the church is the grain?

Ans: 90

4. A person wants to meet a lawyer and as that lawyer is busy he asks him to come three days after the before day of the day after tomorrow? on which day the lawyer asks the person to come?

Ans: thursday

5. Grass in lawn grows equally thick and in a uniform rate. It takes 40 days for 40 cows and 60 days for 30 cows to eat the whole of the grass. How many days does it take for 20 cows to do the same?

Ans: 120

6. A person is 80 years old in 490 and only 70 years old in 500 in which year is he born?

Ans: 470

7.Raju having some coins want to distribute to his 5 son , 5 daughter and driver in a manner that , he gave fist coin to driver and 1/5 of remaining to first son he again gave one to driver and 1/5 to 2nd son and so on.... at last he equally distributed all the coins to 5 daughters. how many coins raju initially have???

Ans:-881

8.if ravi binded his book and the binder cut the pages of the book , ravi decided to mark the pages by himself own , what he found that number of three appears 61 times find of number of pages answer

ans - 300

9. There are 10 Red, 10 Blue, 10 Green, 10 Yellow, 10 White balls in a bag. If you are blindfolded and asked to pick up the balls from the bag, what is the minimum number of balls required to get a pair of atleast one colour ? ( 2 Marks)

Ans :6 balls.

10.A rich merchant had collected many gold coins. He did not want anybody to know about them. One day, his wife asked, "How many gold coins do we have?" After pausing a moment, he replied, "Well! If I divide the coins into two unequal numbers, then 37 times the difference between the two numbers equals the difference between the squares of the two numbers." The wife looked puzzled. Can you help the merchant's wife by finding out how many gold R

Ans:37

11. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second.4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.

Ans : 25296.

12. Every day a cyclist meets a train at a particular crossing. The road is straight before the crossing and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 10 Kmph. One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing. What is the speed of the train?

Ans: 60 kmph

13. Output of the following program is
main()
{int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{switch(i)
case 0:i+=5;
case 1:i+=2;
case 5:i+=5;
default i+=4;
break;}
printf("%d,",i);
}
}

a) 0,5,9,13,17
b) 5,9,13,17
c) 12,17,22
d) 16,21
e) Syntax error

Ans. (d

14. What is the output in the following program
main()
{char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i)
{printf("pass1,");
if(c
printf("pass2");
else
printf("Fail2");
}
else
printf("Fail1);
if(i
printf("pass2");
else
printf("Fail2")
}

a) Pass1,Pass2
b) Pass1,Fail2
c) Fail1,Pass2
d) Fail1,Fail2
e) None of these

Ans. (c)

15.In a class the no. of boys are more than that of girls by 25% of the total strength of the class then the ratio of boys to girls.

Ans: (5:3)

16. the radius of the circle is reduced from 5cm to 4cm then the % change of area .

Ans: 36%

Directions 7-8: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

17. Plants : Coal

A) Crops : Manure B) Animals : Oil C) Cow : Milk D) Fire : Smoke

Ans : B

18. Rectangle : Cylinder

A) Square : Sphere B) Circle : Dosc C) Triangle : Cone D) Wall : Room

Ans : C

19. The sum of the series 1 + 1(1+1/n) + 3(1+1/n)2 + ..... is equal to?

Ans. n2

20. If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks at his usual speed how much time does he travels.

Ans:160min or 2hr 40min

feedback