Meghalaya PSC Question-Paper Contributed by Shekhar updated on Jun 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now

                                    Meghalaya PSC Solved Exam Paper

1. Meghalaya is bounded to the north and the east by which State of India ?
Ans: Assam

2. Which state bounded Meghalaya to its south and the west ?
Ans: Bangladesh

3. Shillong the capital of Meghalaya is known as ..........
Ans: Scotland of the East

4. Which state of India was the part of Meghalaya ?
Ans: Assam

5. Which language is used as official language in Meghalaya.?
Ans: English

6. Where is Meghalaya located in Indian Map ?
Ans: Northeast

7. When did Meghalaya established ?
Ans: 21 January 1972

8. How many districts are there in the state ?
Ans: 11

9. Which is the largest city of the state ?
Ans: Shillong

10. Who is the chief Minister (2014) of the state ?
Ans: Mukul Sangma (INC)

11. Who is the Governor (2014) of the Meghalaya state ?
Ans: K.K.Paul

12. What is the literacy Rate in the state ?
Ans: 75.84%

13. When a movement for a separate Hill State began ?
Ans: 1960

14. When the earthquake occurred in Shillong ?
Ans: June 12, 1879

15. Which tribal people make up the majority of Meghalaya's population ?
Ans: Khasi

feedback