DSSSB Paper Contributed by Thanu updated on Jun 2019
DSSSB Paper |   572

                                Delhi PSC Solved Exam Paper

1. The old name of Allahabad was
Ans: Prayag

2. Waterloo, famous for the battle of waterloo (1815) lies in
Ans: Belgium

3. The largest producer of milk in the world is
Ans: India.

4. Al-Queda is a terrorist organization led by
Ans: Osama Bin Laden.

5. The first Indian to give a speech in Hindi at the UN general Assembly
Ans: A.B.Bajpayee.

6. The only congress session presided over by Mahatma Gandhi
Ans: Belgaum.

7. The world’s highest observatory has been commissioned at
Ans: Haule.(Ladakh)

8. The first democratic country in the world to legalise mercy killing(euthanasia)
Ans: Netherlands.

9. What is the Soudi Arabian currency called
Ans: Riyal.

10.Where is India’s silicon valley situated?
Ans: Banglore.

11.The world’s biggest aid donor country is
Ans: Japan.

12.The first Muslim President of Indian National Congress was
Ans: Badruddin Tyabji.

13.Sri Perumbudur is famous as the birth place of
Ans: Ramanujan.

14.My Music, My Life is the autobiography of
Ans: Pandit Ravi Shankar

15.What is the color of the Dharma Chakra in the middle of our National Flag
Ans: Navy Blue.

16.Lok Sabha seats have been frozen till
Ans: AD 2026.

17.The year in which Delhi replaced Calcutta as the capital of India
Ans: 1911.

18.The first Jain Tirthankara was
Ans: Rishabha.

19.Savanna grass lands are found in
Ans: Africa.

20.The river associated with the annual pilgrimage to Sabharimala
Ans: Pampa.

21.The highest gravity dam of the world is the
Ans: Bhakra dam.

22.Which Sikh guru was executed by Aurangzeb
Ans: Guru Thegbahadur.

23.The slogan “Inzuilab Zindabad ” was first raised
Ans: Bhagat Singh.

24.Where is the tomb of Shahjahan situated.
Ans: Taj Mahal

25.What is the normal blood sugar level of human being?
Ans: 80-120 mg/dl.

26.Decimal coinage system was introduced in India in the year
Ans: 1957.

27.Which is the ocean in which the current Kuroshio is circulating
Ans: North Pacific Ocean.

28.Satyameva Jayate has been taken from
Ans: Mundaka Upanishad.

29.India’s one billionth baby is named
Ans: Aastha.

30.Name the plane in which Netaji Subash Chandra Bose was travelling when it crashed
Ans: Sally Bomber.

feedback