AXA Technology Services Placement Paper Contributed by Chaaru updated on Apr 2019

                                   Axa Technology - Model Placement Paper

 

Aptitude Questions:-

1) In a storage stall of 5x3x2inch.How many blanks of size 2x1x1inch can be stored..(ans:15)

2) In a company 3/5 of people know shorthand 1/4th know typing and 1/5 know both. What fraction of people do not know both.. (ans:35%)

3) A man how many bikes of Rs 14000 can buy by selling 2100 bikes of Rs500/- of each (ans: 75)

4) A company requires 11,500 strength. present employees are 200 women , men and 6500 unmarried To reach the target how many women required to maintain the same ratio (ans : 300)

5)A man walks from 9.15 to 5.15 from Monday to Friday and 9.00 to 12.00 on Saturday. Each day 0.45 min lunch. How much time he walks in a week…(ans: 39hrs15min).

6) 12 revolutions takes 1/8 the second time. In 20 seconds how many revolutions…(ans:1920)

7) In 60 reams of paper 40 reams were utilized then what percent will remain…(ans:33.33%)

8) A started at 9.00 am with 6 mph and B started at 9.30 am with 8mph in the same direction. At what time they will meet… (ans:11.00am)

9) Five persons A,B,C,D and E were travelling in a car.They were two ladies in the group. Of them who knew the car driving one was a lady.A is brother of D.B wifeof D,drve at the begining. E drive at the end.

10)Which of the following is a pair of brothers.(ans:A,D)

11)Who was the other lady in the group.(ans:C)

12)In the case of which the following pairs,no relationship can be established with one else in the group (ans:C,E)

13)How was E related to A.(ans:DATA INADEQUATE)

14) A man said to woman ” your only brother’s son is my wife’s brother”. How is the woman related to the man’s wife…(ans:AUNT)

15)Wt would be the max total if 3 dice are faulty and have only 5 on all faces?
A)30 B)25 C) 34 D) Not possible

Technical Questions:-

1. fn f(x)
{ if(x<=0)
return; ans fn(5) ….?
else f(x-1)+x;
}

2. i=20,k=0;
for(j=1;j
{
k+=j<10?4:3;
}

printf(“%d”, k); ans k=4

3. int i =10
main()
{
int i =20,n;
for(n=0;n<=i;)
{
int i=10
i++;
}
printf(“%d”, i); ans i=20

4. main()
{
static int var = 5;
printf("%d ",var--);
if(var)
main();
}

Ans: 5 4 3 2 1

5. main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}
Answer: 2 2 2 2 2 2 3 4 6 5 

6. main()
{
extern int i;
i=20;
printf("%d",i);
}
Answer:Linker Error : Undefined symbol 'i'

7. enum colors {BLACK,BLUE,GREEN}
main()
{

printf("%d..%d..%d",BLACK,BLUE,GREEN);

return(1);
}
Answer: 0..1..2 

8. main()
{
printf("%p",main);
}
Answer: Some address will be printed.

9. main()
{
char string[]="Hello World";
display(string);
}
void display(char *string)
{
printf("%s",string);
}
Answer:Compiler Error : Type mismatch in redeclaration of function display 

10. main()
{
int c=- -2;
printf("c=%d",c);
}
Answer:c=2;

feedback