Computer Quiz 2-General Knowledge Questions and Answers updated on Jan 2020

Computer Quiz -2-General Knowledge Questions and Answers

|   487372

Computer GK : Computer Questions and Answers

 

1. Who invented Compact Disc?

Ans : James T Russel

 


2. Which day is celebrated as world Computer Literacy Day?
Ans : December 2

 


3. Who invented Java?
Ans : James A Gosling

 


4. Longhorn was the code name of ?
Ans : Windows Vista


5. Who is known as the Human Computer of India?
Ans : Shakunthala Devi

 


6. What is mean by Liveware?
Ans : People who work with the computer

 


7. Which computer engineer got Nobel Prize for literature in 2003?
J.M. Coetzee

 


8. 'Weaving The Web' was written by.....
Ans : Tim Burners Lee

 


9. What is Beta Test?
Ans : Trial test of a computer or software before the commercial launch

 


10. 'Do no evil' is tag line of ......
Ans : Google

 


11. First Indian cinema released through internet is .....
Ans : Vivah

 


12. Rediff.com was founded by.....
Ans : Ajith Balakrishnan and Manish Agarwal

 


13. What is the extension of PDF?
Ans : Portable document format

 


14. Mows is a type of mouse for ........ people
Ans : Physically handicapped people

 


15. Expand RDBMS?
Ans : Relational Data Base Management System

 


16. Difference engine was developed by.....
Ans : Charles Babbage

 


17. Orkut.com is now owned by ......
Ans : Google

 


18. World's first microprocessor is .....
Ans : Intel 4004

 


19. What is SQL?
Ans : Structured Query Language

 


20. What is the expansion of COBOL?
Ans : Common Business Oriented Language

 


21. What is the expansion of SMS?
Ans : Short Message Service

 


22. Which IT company's nickname is ' The Big Blue ' ?
Ans : IBM

 


23. What is the full form of  IEEE?
Ans : Institute of Electric and Electronic Engineers

 


24. Who developed COBOL?
Ans : Grace Murry Hopper

 


25. Email was developed by......
Ans : Raymond Samuel Tomlinson (Ray Tomlinson)

 


26. Green dam is ......
Ans : Web Filter

 


27. What is the expanded form of CMOS ?
Ans : Complementary Metal Oxide Semoconductor

 


28. Who is Netizen ?
Ans : Net Citizen (Citizen who uses internet)

 


29. What is Scareware?
Ans : Fake antivirus softwares

 


30. When was the first smart phone launched?
Ans : 1992 (IBM Simon)

feedback