Computer Quiz -1 -General Knowledge Questions and Answers

|   350583

Computer GK : Computer Questions and Answers 

 

1. Which Penguin is the mascot of Linux Operating system?
Ans : TUX


2. i pad is manufactured by
Ans : Apple


3. Which IT company got name from Sanfrancisco?
Ans : CISCO


4. "Connecting people" is the tagline of ....
Ans : Nokia


5. What is IMEI?
Ans : International Mobile Equipment Identity.


6. What is e-zine?
Ans : Electronic Magazines.


7. What is the expansion of ASCII?
Ans : American Standard Code for Information Interchange.


8. Who developed first portable computer?
Ans : Adam Osborne


9. What is NIC?
Ans : Network Interface Card


10. Whose motto is "wisdom of mass principle?
Ans : Wikipedia


11. Who is the father of computer ethics?
Ans : Norbetweiner.


12. Which Indian state implemented 'Cyber Grameen' ?
Ans : Andhra Pradesh


13. What is a blog?
Ans : Online journals and diaries.


14. What is NISG?
Ans : National Institute of Smart Governance


15. Tic-Tac-Toe is .....
Ans : 1st graphical game


16. "Oruma" is Linux based software development by?
Ans : Kerala State Electricity Board.


17. ABC (computer) was developed by ?
Ans : Atanasoff Berry (ABC means Atanasoff Berry Computer)


18. GPS was developed by?
Ans : US Army


19. Expand SUN in sun Micrsystem.
Ans : Stanford University Network


20. 'Being digital' is a famous book written by ?
Ans : Nicholars Negroponte.


21. What is Blue Brain project?
Ans : Cloning of human brain.


22. Which famous web site was found by Jeffry Bezos?
Ans : Amazon.com


23. What is Cyber bulling?
Ans : Threatening through internet


24. Cyber-check is software developed by .....
C-DAC


25. What is pod slumping?
Ans : Information theft by portable devices.


26. In which year the first legalized personal computer sold in Cuba?
Ans : 2008(May)


27. What is three finger salutes?
Ans : Pressing Ctrl + Alt + Del


28. In which year Microsoft Office was launched?
Ans : 1989


29. What is meant by Mouse potato?
Ans : It means a person who spends too much time in front of a computer.


30. Who wrote 'Just for fun' ?
Ans : Linus Torvalds. ( Just for Fun : The Story of an Accidental Revolutionary is a humorous autobiography of Linus Torvalds, the creator of the Linux kernel)

feedback