American Intenational Group Placement Paper Contributed by Josh updated on Apr 2019

                                            AIG Model Placement Paper

1. In a class 70% passed in mathematics and 80 % passed in English. Together 40% failed in maths and English in a class of 133 members. How many students passed in both the subjects?

2. There are seven stations between Chennai and howrah. How many type of second class tickets should be printed so as to serve all type of passengers?
a. 20 
b. 8 
c. 4 
d. 7 
Ans: b

3. Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff.If the first two statements are true, the third statement is
a) true 
b) false 
C) Uncertain 
Ans : B

4. During the past year, Josh saw more movies than Stephen. Stephen saw fewer movies than Darren.Darren saw more movies than Josh.If the first two statements are true, the third statement is
a) true 
b) false 
c) uncertain
Ans: c

5. All the tulips in Zoe’s garden are white. All the pansies in Zoe’s garden are yellow.All the flowers in Zoe’s garden are either white or yellow If the first two statements are true, the third statement is
a) true
b) false
c) uncertain
Ans: C

6. Today is Tuesday, after 3365 days what is that day
a) Monday 
b) Tuesday 
c) Wednesday 
d) Saturday

7. 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next? 
a) 11 
B)12 
c) 13 
D) 14

8. 58,52,46,40,34,……
a)26 
b)28 
c)32 
d)43

9. What is the sum of even numbers in the group where 5 is present?
A. 4 
B. 10 
C. 12 
D. 14
Ans: B

10. What is the product of all numbers in the group in which 12 is present?
A. 212 
B. 252 
C. 244 
D. None of these

11. What is the count of numbers in each piece.
A. 2,2,5 
B. 5,5,2 
C. 3,4,5 
D. 6,4,2
Ans: C

12. What is the count of numbers in each piece.
A. 2,2,5 
B. 5,5,2 
C. 3,4,5 
D. 6,4,2
Ans: C

13. Avinash takes 15 days to complete a work and Bada takes 12 days to complete the same work. If they work in alternate days, In how many days they finish the work.
A. 13 days 
B. 13 1/4 days 
C. 6 1/4 days 
D. None

14. There is a circular track of length 400 mts. If A and B Starts at the same point but in opposite direction with a speeds of 8 m/sec and 12 m/s respectively.Then at what time after the begining they will meet for the second time.
A. 1hr 40 sec 
B. 20 sec 
C. 40sec 
D. 3hr 20 sec
Ans: C

15. In the above question when will they meet for the first time at the starting point.
A. 1hr 40 sec 
B. 20 sec 
C. 40sec 
D. 3hr 20 sec
Ans: A

16. If the vertices of the triangle are A(1,2), B(-2,-3) and C(2,3) then which is the largest angle?
A. Angle(ABC) 
B.Angle(BAC) 
C.Angle(ACB) 
D.None
Ans:B

17.
int main()
{
Extern int i;
i=4;
printf(“%d”,i);
return 0;
}

a)0 
b) 4 
c) error 
d)1 
Ans: c

18. A code is given based on string and pointers…. Find the output

19. What is the difference b/w arrays and pointers? 

20. Should we have to free the memory compulsory when we use malloc() in a c program ans: yes

21. Difference between const *char p and char const *p;

22.int main()
{
Int n=20,i; For(i=0;i<=n;i–)
{
Printf(“-“);
Return 0;
}

23) What does ‘virtual”keyword in C++?

24) What is preorder?

25) Depth of balanced binary tree? 
a) log2n 
b) log2n+1 
c) n 
d) None

26) Total number of comparisons in bubble sort when list is not sorted

27) Efficient data structure for store/search list of 1000 records 
a) array 
b) double linked list 
c) circular queue 
d) hash table

28) Static variable in C stored in
a) heap 
b) stack 
c) code segment 
d) none

29) Connectionless protocol is

30) Which is associative of data link layer ?

31) When page fault occurs ?
a) page is not in virtual address space
b) page is not in virtual address space
c) both
d) none

32) When a process waits for an i/o operation to complete then it is called?

33) Router works which layer of OSI

34) What is interrupt latency?

35) FDDI is which network
a) ring topology 
b) bus 
c) star 
d) mess

feedback