About Gautama Buddha-General Knowledge Questions and Answers

About Gautama Buddha-General Knowledge Questions and Answers

|   70291

General Knowledge Questions and Answers : History about Gautama Buddha

 

1. When did Buddha live?
Ans : 560-480 BC

 

2. Buddha means?
Ans : awakened one/enlightened one

 

3. Where was Buddha born?
Ans : Lumbini/Kapilavastu (Nepal)

 

4. Where did Buddha die?
Ans : Kushinagar

 

5. Buddha belongs to which clan?
Ans : - Sakya/Shakya

 

6. What was the Buddha's original name?
Ans : Siddhartha Gautama

 

7. Parents of Gautama Buddha ?
King Suddodhana & Queen Maha Maya

 

8. Buddha was married to ?
Ans : Yasodhara

 

9. Who was Buddha’s son?
Ans : Rahula

 

10. What was the name of Buddha's horse?
Kanthaka

 

11. Buddhacarita was written by?
Ans : Asvaghosa

 

12. What Mauryan ruler was the first to adopt Buddhism?
Ans : Ashoka

 

13. Who spread Buddhism in Korea?
Ans : Wonhyo Daisa

 

14. Buddha attained enlightenment under_____ ?
Ans : pipal tree in Bodh Gaya, India

 

15. The world's largest monolithic statue Buddha is in?
Ans : Bamiyan

 

16. How old was Buddha when he attained enlightenment?
Ans : 35

 

17. Who asked Buddha to share his kingdom?
Ans : Bimbisara

 

18. Where did Buddha attain enlightenment?
Ans : Bodh Gaya

 

19. Where did Buddha have first disciples?
Ans : Sarnath

 

20. Who donated the Jetavana monastery to Buddha?
Ans : Anathapindada

 

21. How many years did Buddha preach?
Ans : 45

 

Five Great Events of Buddha’s 

Life and their Symbols
1. Birth: Lotus and Bull
2. Great Renunciation: Horse
3. Nirvana: Bodhi tree
4. First Sermon: Dharmachakra or wheel
5. Parinirvana or Death: Stupa


Four Noble Truths

1. The world is full of sorrows.
2. Desire is root cause of sorrow.
3. If Desire is conquered, all sorrows can be removed.
4. following the eight-fold path.


Eight Fold Path
1. Right understanding
2. Right speech
3. Right livelihood
4. Right mindfulness
5. Right thought
6. Right action
7. Right effort
8. Right concentration


Three Ratnas

Buddha
Dhamma
Sangha

feedback