World Geography General knowledge questions and answers

World Geography-General Knowledge Questions and Answers

|   54467

World Geography - General Knowledge Questions and Answers

 

1.What country is also known as Persia?
Ans : Iran

 

2. In what country would you find Mount Kilimanjaro?
Ans : Tanzania

 

3. What major river flows through the Grand Canyon?
Ans : Colorado River

 

4. What name is given to the northeast part of China?
Ans : Manchuria

 

5. What is the main island of Japan?
Ans : Honshu

 

6. In what city is the Brandenburg Gate located?
Ans : Berlin

 

7. In what country would you find the city of Limerick?
Ans : Ireland

 

8. What well-known mountain pass connects Pakistan and Afghanistan?
Ans : Khyber Pass

 

9. What volcano exploded in 1883 with the force of 200 megatons of TNT?
Ans : Krakatoa

 

10. Old Trafford stadium is located near what major city?
Ans : Manchester

 

11. Ceylon is the former name of what country?
Ans : Sri Lanka

 

12. What city was once called New Amsterdam?
Ans : New York City

 

13. What valley is the site of the Earth's highest-ever recorded temperature, 134°F?
Ans : Death Valley

 

14. Albania and Serbia are located on what peninsula?
Ans : Balkan

 

15. What is Pakistan's longest river?
Ans : Indus River

 

16. What strait divides Morocco and Spain?
Ans : Strait of Gibraltar

 

17. By surface area, what is the largest of Africa's great lakes?
Victoria

 

18. What country is often described as being shaped like a boot?
Italy

 

19.What is the largest island in the Mediterranean Sea?
Sicily

 

20. What canal connects the Red and Mediterranean Seas?
Suez Canal

 

21.Which is the world's largest orphan & abandoned children charity?

Ans : SOS Chilidren's Villages UK

 

22.Island Aviation Services is the Government run airlines of ?

Ans : Maldives

 

23. In which country is the Hillary-Tenzing Airport situated?

Ans : Nepal

 

24. Name the country which is the craddle of western classic music, known as 'The land of music'?

Ans : Austria

 

25. Which country is the leading egg producer in the world?

Ans : China

 

26. Which gorge in Nepal is deepest in the world?
Ans : Kali Gandaki Gorge (Andha Galchi)

 

 

 

feedback