Verbal Ability -More exercise questions

Idioms and Phrases-Exercise Questions

|   36009

Directions—(Q. 1–5) Which of the phrases (A), (B), (C) and (D) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and ‘No correction is required.’ mark (E) as the answer.

1. Each of the loan must be approved by the Branch Manager—

(A) Every loan

(B) Each one of the loan

(C) Any of the loans

(D) All of the loan

(E) No correction required

 

2. The issue was taken before the Municipal Corporation meeting last week—

(A) Taking place at

(B) Taken after

(C) Being taken in

(D) Taken up at

(E) No correction required

 

3. He has asked for the names of those employees involved in the project.

(A) had asked

(B) having asked about

(C) was asked that

(D) is asking

(E) no correction required

 

4. Considerate the traffic, it is better to leave for the airport an hour early—

(A) While considering

(B) Consideration of

(C) Considering

(D) Being considerate to

(E) No correction required

 

5. He is a good leader, knowing that to motivate his employees to achieve—

(A) That known when

(B) Who knows how

(C) Which knows how

(D) Knowing what

(E) No correction required

 

6. His wife never lets him do what he wants and as a result he leads a dog's life.

(A) easts what he can

(B) never sleeps

(C) has an unhappy time

(D) goes everywhere on foot

 

7. A word of warning: don't let him make a monkey of you.

(A) make you jump up and down

(B) make faces at you

(C) make you spend your money

(D) make a fool of you

 

8. I would advise you to wait and see which way the cat jumps.

(A) what develops

(B) what goes

(C) what comes

(D) what falls

 

9. I don't honestly think he is capable of being polite as the leopard never changes his spots.

(A) people always complain

(B) people sometimes differ

(C) people never change

(D) people often shout

 

10. He's very greedy when it comes to eating and always takes the lion's share of the food.

(A) last portion

(B) smallest portion

(C) first portion

(D) largest portion

 

11. Until he is more serious in his job and stops playing the goat, he won't get any more money.

(A) arriving late all the time

(B) eating too much all the time

(C) making too much noise all the time

(D) making jokes all the time

 

12. He never makes any silly mistakes because he's got too much horse sense.

(A) common sense

(B) nonsense

(C) absolute sense

(D) full sense

 

13. Charlie doesn't like getting too tired so he gets his assistant to do all the donkey work.

(A) academic work

(B) artwork

(C) homework

(D) hard work

 

14. He doesn't really go around with many people because he's a bit of a lone wolf.

(A) single person

(B) lonely person

(C) unhappy person

(D) simple person

 

15. And really the only reason you were there was because you had a bone to pick with him?

(A) you wanted to have a discussion with him

(B) you wanted to have a chat with him

(C) you wanted to have a talk with him

(D) you wanted to have an argument with him

 

Answers

1. (A)

2. (D)

3. (E)

4. (C)

5. (B)

6. (C)

7. (D)

8. (A)

9. (C)

10. (D)

11. (D)

12. (A)

13. (D)

14. (B)

15. (D)

feedback