World GK-General Knowledge Questions and Answers

World GK-General Knowledge Questions and Answers

|   49604

1. Which of the following countries was not part of the Soviet Union in 1991?

Ans : Yugoslavia

 

2. The land Yugoslavia was divided into 7 countries?  Which of the following is not part of the former Yugoslavia?

    Ans : Armenia

 

3. Where would you find the Itaipu Dam?

    Ans : Panama River, South America

 

4. In the 2008, Online Survey, which of the following is not one of the New Seven Wonders

    Ans : Petronas Twin Towers

 

5. What is the capital of Estonia?

    Ans : Talinn

 

6. What is the type of government of Denmark?

    Ans : Constitutional Democracy

 

7. Where is the official home of Santa Claus?

    Ans : Finland

 

8. The largest dam in the world is located  in

    Ans : South America


9.What is the largest country in the world in terms of land area?

   Ans : Russia

 

10.The country of Singapore is made up of how many islands?

     Ans : 64

 

11.Which is the only country in the world to have a square flag?

    Ans : Switzerland

 

12. What is the largest City in the USA in terms of area?

     Ans : Juneau

 

13. What is the smallest country in the world?

      Ans : Vatican City

 

14. What is the smallest country in the world?

     Ans : Russia (17,075,400 km square)

feedback