LIC General-Awareness Contributed by Aswathy updated on Aug 2020
  • Apply to Premium Jobs from Top MNCs
  • Priority Shortlisting & Call-letters for drives
PREMIUM MEMBERSHIP
PREMIUM MEMBERSHIP
Apply to Premium Jobs from Top MNCs
Priority Shortlisting & Call-letters for drives
Access of Complete Question and Solution of the Test Series
Take Test Now
Placement Paper |   5489

LIC general awareness questions for practice,LIC model questions for practice

1.   In which of the following years the Government of India nationalized the general insurance business under the General Insurance Business (Nationalization) Act?
(1) 1970
(2) 1972
(3) 1976
(4) 1973
(5) 1981
ANS : (1)

2.   When was the Kalka-Shimla Railway Line added to the UNESCO?s World Heritage List?
(1)  April 18.2008
(2)  July 8. 2008
(3)  August 15, 2007
(4)  January 26,2008
(5)  March 23, 2008
ANS : (2)

3.   The famous Kailasanath Temple at Kanchi was built by was built by:
(1)  Mahendravarman I
(2)  Narasimhavarman II
(3)  Nandivarman II
(4)  Dantivarman
(5)  None of these
ANS : (2)

4.   Shivaji ceded the forts to the Mughals by which treaty?
(1)  Chittor
(2)  Pune
(3)  Purandar
(4)  Toma
(5)  None of these
ANS : (3)

5. The Life Insurance Corporation of India was established in September 1956 under an Act of the Indian Parliament. The Government of India invested a capital of ?? in this corporation.
(1) Rs. 5 crore
(2) Rs. 4 crore
(3) Rs. 7 crore
(4) Rs. 3 crore.
(5) None otthese
ANS : (1)

6.  Bindusara sent Asoka to quell the rebellion in..
(1)  Swamagiri
(2)  Taxila
(3)  Uijain
(4)  Tosali
(5)  None of these
ANS : (3)

7.  ?Royal Asiatic Society? was founded by
(1)  Sir William Jones
(2)  Sir John Marshall
(3)  R. D. BaneIjee
(4)  Sir William Bentick
(5)  None of these
ANS : (1)

8.  The first Sultan of Delhi. who attempted the conquest of South India was
(1)  Gutb-ud-din Mubarak
(2)  Nasir-ud-din Khusrav Shah I
(3)  Ala-ud-din Khilji
(4)  Jala-ud-din Firoz
(5)  None of these
ANS : (3)

9.   Which of the following countries in February 2008 lifted a ban on Islamic headscarves at varsities?
(1)  Turkey
(2)  Germany
(3)  Kuwait
(4)  Afghanistan
(5)  indonesia
ANS : (1)

10. Mahaballpuram is an important city that reveals the interest in arts of?
(1)  Pallavas
(2)  Cheras
(3)  Pandyas
(4)  Chalukyas
(5)  None of these
ANS : (1)

11. The renowned musician duo: Tansen and Baiju Bawra, flourishec during the reign of
(1)  Jehangir
(2)  Bahadur Shah zafar
(3)  Akbar
(4)  ShahJahan
(5)  None of these
ANS : (3)

12. Lord Mahavira died at
(1)  Saravana Belagola
(2)  Lumbini Garden
(3)  KaIugumaIai
(4)  Pavapuri
(5)  None of these
ANS : (4)

13. The Indus people knew the use of Weights and Measures, which is proved by the discovery of the seal at
(1)  KaIibangan
(2)  Harappa
(3)  Chanhudaro
(4)  Lothal
(5)  None of these
ANS: (2)

14. Which language was mostly used for the propagation of Buddhism?
(I)  Sanskrit
(2)  Prakrit
(3)  Pall
(4)  Sauraseni
(5)  None of these
ANS : (3)

15. The 11th National Conference on e-Governance was held in February 2008 at -
1)   Chennai
(2)  Guwahati
(3)  Jaipur
(4)  Chandigarh
(5)  None of these
ANS : (4)

16. Which of the following statements about Kharif and Rabi is not-correct?
(1)  Kharif season begins with the onset of monsoon season and harvested in late Spring
(2)  Kharif season begins with the onset of monsoon season and harvested in Autumn
(3)  Rabi season begins in Autumn after the rains and harvested in late Spring.
(4)  Important Kharif crops are rice, millets. jute, maize and cotton; important Rabi crops are wheat, gram. barley and linseed
(5)  None of these
ANS : (1)

17. Raniganj Coal Mine is situated in
(1)  Bihar
(2)  Madhya Pradesh
(3)  West Bengal
(4)  Maharashtra
(5)  None of these
ANS : (3)

18. Bosnia-Herzegovina formed the parts of
(1)  Czechoslovakia
(2)  Yugoslavia
(3)  Bulgaria
(4)  Azerbaijan
(5)  None of these
ANS : (2)

19. Major producer of sugar is
(1)  Australia
(2)  Cuba
(3)  India
(4)  Mauritius
(5)  None of these
ANS : (2)

20. In the north-east of the Deccan plateau is?
(1)  Chhola Nagpur plateau
(2)  Malawa plateau
(3)  Deccan plateau
(4) Vindhyan Range
(5)  None of these
ANS : (1)

feedback