Steel Authority of India Candidate-Experiences Contributed by AVADHESH KUMAR SHARMA updated on Jun 2019

SAIL  Sample Question paper 2012,  SAIL MT exam Sample Questions for Mechnical Engineering 2012,

 

Hello friends i have attained the SAIL MT exam on 15 july 2012 in Mechanical dicipline.

TECHNICAL:

technical part was very esay, most of the questions were from TOM (vibration)

any one can easily score 60+ score.

GK/APTITUDE

this portion was moderated...as compare to last year there were no polotical questions from constitution.

some ques are....

1. allum is used for....?

ans-water purification

2.fish which is used to clean water from moequeto...?

ans.-ghumbusia fish

3. 3-idiot is baed on which writer's novel...?

ans-cheta bhagat

4. Home rule league movement started on...?

ans-after the world war 1

5. book of A.P.J. kalam translated in which language..?

ans-Chines.

6. first atomic p[ower plant of india.....?

ans-Tarapur

7. first geostaticle sattelite of india...?

ans..INSAT 1

8. main criteria to decide inflation rate(mudrasfiti dar)

ans-CPI(consumer price index)

 

in my opinian 10+ marks in all sub sections of part 2 is enough. cut off may be between 110-120.

hope for the best and alll the best friends.....get fingure crossed.

feedback