Philips Placement Paper Contributed by Ashik updated on Apr 2019

                                                  Philips Placement Paper

1. On selling a certain commodity for Rs. 425, there is as much gain as loss on selling it for Rs. 355. The C.P. of the commodity is ?
a. Rs. 370
b. Rs. 385
c. Rs. 390
d. Rs. 400

2. A person covered some distance in 12 hours. He covered half the distance by rail @ 75 km per hour and the rest by car @ 45 km/hr. The total distance covered by him was ?
a. 450 km
b. 675 km
c. 337.5 km
d. 1350 km

3.On selling a certain commodity for Rs. 425, there is as much gain as loss on selling it for Rs. 355. The C.P. of the commodity is ?
a. Rs. 370
b. Rs. 385
c. Rs. 390
d. Rs. 400

4. Which common no should be added or substracted to 17/24 to make it 1/2.?
Ans : -10

5. If each side of a rectangle is increased by 100%, by wat % the area increases?
Ans: 100%

6. Fresh mango consists of 70% water and dry mango consists of 10% water then 20Kg of fresh mango is equivalent to how much of dry mango
Ans: 6.66 kg

7. Consider the following program listing

#include<stdio.h>
main()
{
int a[3];
int *I;
a[0]=100;a[1]=200;a[2]=300;
I=a;
Printf(“%d\n”, ++*I);
Printf(“%d\n”, *++I);
Printf(“%d\n”, (*I)--);
Printf(“%d\n”, *I);
}
what is the o/p

a. 101,200,200,199
b. 200,201,201,100
c. 101,200,199,199
d. 200,300,200,100

8. Manish goes 7 km towards South-East from his house, then he goes 14 km turning to West. After this he goes 7 km towards North West and in the end he goes 9 km towards East. How far is he from his house?
(A) 5 km
(B) 7 km
(C) 2 km
(D) 14 km
(E) None of these

9. What does the hexanumber E78 in radix 7.
(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256
(d) 13541
(e) 131112

10. If A's income is 25% less than B's ,by what % is B's income greater than that of A ?
A) 35%
B) 25%
C) 30%
D) None of these

11.Java is
a. compiled
b. interpreted.
c. OOP
d. mutithreaded.
e. all

12. Bubble sort is given ., No of times it executes
ans . n(n-1)/2

13. The appriximate ratio for no.of internal nodes to total no of nodes in k-ary tree of depth n.
ans. 1/k

14. what is fidelity

15. what is microprogram.

16. If a channel has 2400 bauds what is the data rate it support. check in data commn book stalins

17. If Band width is w what is data rate
Ans: 2w

18. A circuit was given with lot of flip-flops etc and the operation of that circuit was asked.

19. 15 software functions are there. It is known that atleast 5 of them are defective. What is the probability that if three functions are chosen and tested, no errors are uncovered.
Ans : 10 * 9 * 8

20.If he sells 40 magoes, he will get the selling price of 4 mangoes extra, What is his % increse in profit ?
Ans: 25%

21.100 glasses are there. A servant has to supply glasses to a person If he supplies the glasses without any damage he will et 3 paise otherwise he will loose 3 paise.At the end of supplying 100 glasses if he gets 270 paise, how many glasses were supplied safely.
Ans: 95

22.Fastest logic ..
Ans: ECL

23.202.141.65.62 type of IP address belong to which class.
Ans:class B

24.Mod K ring counter requires how many number of flipflops.
Ans:K

25.ftp is in application layer.

26.Problem related to Ternary operations.
Ans:3

27.Problem related to macro # define square x x*x.
Ans:11

28.Problem related to 5 pointers..refer Page.123 of C prog.,by Keringan and Ritchie.

29.Ideal op-amp CMRR.
Ans: infinity.

30.13-bit DAC MSB resistance 2kohms.LSB resistance ?
Ans: 2k * 2 to the power of 12.

feedback