IBPSGraminBankRRBs General-Awareness Contributed by Gayathri updated on Jun 2019

As per ibps clerk exam pattern IBPS RRB assistant exam also contains five section :-Reasoning aptitude, Quantitative aptitude, English, General Awareness and Computer Awareness Questions. Here we are posting gk questions of IBPS RRB clerk exam 21-09-2014. Read these general awareness questions with answers and get an idea about upcoming bank job examination.

                                       IBPS RRB Assistant Exam Question Paper 

1-Heena Sindhu is related to which game ?
Ans:- Shooting

2-Recently RBI extended dates to change currency notes prior to which year ?
Ans:- 2005

3-Dhaka is the capital of which country ?
Ans:- Bangladesh

4-Pankaj Advani is connected with which game ?
Ans:- Billiards

5-Name of the countries which come under BRICS ?
Ans:- Brazil, Russia, India, China, South Africa

6-Sports person Valiyaveetil Diju is related to which game ?
Ans:- Badminton

7-What is the full form of MPLADS ?
Ans:- Member of Parliament Local Area Development Division is known as MPLADS

8-Who is the health minister of India at present ?
Ans:- Dr. Harsh Vardhan is the current health minister of India?

9-In union budget 2014-15 of India government announced how many new AIIMs to be opened ?
Ans:- 4

10-Central government planned to give new name to Indira Awas Yojana ? What is the new name of "Indira Awaas Yojana" ?
Ans:- National Gramin Awaas Mission

11-What does the word CSR stands for ?
Ans:- Corporate Social Responsibility

12-The term "Love" is used in which game? Tell term "love" is related to which game?
Ans"- Badminton and Tennis

13-In this current union budget finance minister announced 200 CR rupees to upgrade indoor and outdoor stadium in which state ?
Ans:- Jammu and Kashmir

14-Who is the present prime minister of Bangladesh 2014 ?
Ans:- Sheikh Hasina

15-Who has been elected as the speaker of Lok Sabha ?
Ans:- Sumitra Mahajan

16-What is the over draft limit OD in Jan Shan Yojana ?
Ans:- Over draf limit under Jan Dhan Yojana is Rs. 5000

17-Shilong is the capital of which state ?
Ans:- Capital of Meghalaya is Shilong.

18-"Zero deffect , zero effect" is the slogan of ..................?
Ans:- Prime Minister of India Narendra Modi said this in his 65-minute long maiden speech from the ramparts of Red Fort to drive home his point.

19-While using ATM in other bank how many free transactions are allowed ?
Ans:- Five

20-Gangavaram seaport is located at which place?
Ans:- Vishakhapatnam, Andhra Pradesh

21-How many new trains announced in the Railway budget 2014-15 ?
Ans:- 58

22-What is the new tax exemption limit for senior citizen ?
Ans:- Senior citizen tax exemption limit has been increase to 3 lakh from 2.5 lakh per year.

23-Azim Premji is the founder of which company ?
Ans:- Azim Premji is the founder of Wipro

24-Chanakya is also known as ?
Ans:- Vishnugupta

25-EPFO pension limit is ?
Ans:- Rs. 1000

26-Player Amit Kumar is connected with which game ?
Ans:- Wrestling

27-Narendra Modi proposed a project "Sagar Mala" is related to which cities ?
Ans:- Coastal cities to interconnect them.

28-Which organization is serious in the case of "Ebola" virus ?
Ans:- W.H.O. - World Health Organization

feedback