IBM Question-Paper Contributed by Sidharth Dev updated on Jul 2019
IBMPlacement paper consists 20 number series Questions Aptitude........IBM Previously asked number series questions

 

IBM Latest Whole Test  Paper

Number Series

1. 19,24,20,25,21,26,?   ans:22


2. 11,14,12,15,13,16,?   ans: 14


3. 10,2,8,2,6,2,?       a:4


4. 8,9,11,14,,18,23,?   a:29


5. 25,25,22,22,19,19,?  a:16


6. 14,2,12,4,10,6,?     a:8


7. 7,16,9,15,11,14,?    a:13


8. 40,42,39,44,38,46,?  a:37


9. 3,18,4,24,5,30,?     a:6


10. 18,20,22,20,28,20,? a:22


11. 18,20,10,12,4,6?    a:0


12. 7,6,8,5,3,7,?       a:4


13 9,18,21,25,20,?      a:30


14 3,3,4,8,10,36,?      a:33


15.30,28,25,20,34,28,?  a:21


16. 4,8,16,32,64,128,?  a:256


17. 8,16,24,32,40,48,?  a:56


18. 13,11,14,12,15,13,?         a:16


19. 6,18,36,108,216,648,? a:1296


20. 4,4,8,8,16,16,?     a:32


21. 2,6,18,54,162,486,? a:1458


22. 4,20,35,49,62,74,? a:85


23. 10,18,15,23,20,28,? a:25


24. 4,10,8,14,12,18,? a:16


25 10,15,12,17,14,10,? a:16

 

Technical Questions

1. FLOP is the unit of – I)clock speed, ii)frequency….i ii)memory, iv)processors

speed.

 

2. main()

{

printf("hello");

main();

}

how many times it will print?

 

3. complexity of heap sort(ans:o(nlogn).

 

4. what will be the o/p?

int main()

{

char a,b;

printf(“%d%d%d%d”,sizeof(‘A’), sizeof(‘NULL’), sizeof(‘a’), sizeof(main));

}

 

5. necessity of pairty bit(ans:b).

 

6. >what is the o/p?

#DEFINE xyz(exr)printf(“exr=%d”,exr)

main()

{

int x=3;y=2;

xyz(x/y);

}

 

7. simple question on graph

 

8. simple question on sql

 

9. files r there of size like 26543b,2000b,4000b,1000b arrange them according to there access time

Aptitude(TOTAL25)

 

10. unit digit of 7^173?

 

11.Two train coming towards from dist. 24 miles with speed 12 miles/hr ,a fly randomly flying between two trains at the speed of 18 miles/hr.how many distance covered by the fly before will collide?(30,36……)

 

 

12.what is the increase of volume of a sphere if its radius increases by 10%?

 

13. A man climbing in a rock at 24 km/hr and downhill 36 km/hr. determine avg speed?

 

14.problem on language (some percent known German, some knows French, some English)ans:24.

 

15.Here two same size glass one is filled 1/3 of milk and other is 1/4 milk. Then the glasses filled with water and mixed, what is the percentage of milk now?

 

16.One is filled 1/3 of milk and other is 1/4 milk. Then the glasses filled with water and mixed, what is the percentage of milk now?

 

17.If the time required for write one digit is one second then how many time for (10^10)^10?

(ans:I) few day ii) millions of day iii) one year

 

18.In 1930 the age of one student is same as the last two digit of his year of birth and the case is same for his grandfather also ,what is the sum of age his and his grandfather?(ans:80check).

 

19.In 1930 the age of one student is same as the last two digit of his year of birth and the case is same for his grandfather also ,what is the sum of age his and his grandfather?(ans:80check).

 

20.blue socks:4pair,red socks:3pair,white socks:2pair,how many socks one will take for two

different socks

.

21.what is the probability of 2 man will be born in a same month(ans:1/12,1/6,1/24,1/2)

 

22.There is a square ground of side 14cm,two horses r there in two different point of the square such that they can just touch them, how much grass will not be covered by the horses.

(ans:14*14-2*(1/4)*pi*(7*root2)^2).

 

23.A man is started his journey from point A he goes 1000km south then 1000km east ,1000km

north, then 1000km west. Where is he now.(ans:I)at point A ii)1000km east from Aiii)….iv)….

 

 

 

feedback