Hewlett Packard Technical-Other Contributed by Sivan Nayik updated on Jun 2019

                                         HP Placement Preparation - Paper

 

HP previous Years Technical questions with answers HP candidate experiences shared by different candidate all over India

1. WAP finds and replaces a character in a string.

2. WA functions to perform the subtraction of two.
Egg: char N1="123", N2="478", N3=-355(N1-N2).

3. WAP dynamically initialize a 2 dimensional array Eg: 5x20, accept strings and check for vowels and display the no. finally free the space allocated .

4. WAP read a line from file from location N1 to N2 using command line arguments
Eg: exe 10 20 a.c freshersworld.com

5. WAP find the largest of 4 no using macros.

Aptitude Questions:


1) HP acquired this company in 2002. Which is the company?
a) Compaq
b) Dell
c) option 3
d) Option4
Ans: a

2) what does 3G denote
a) 3rd generation mobile communication
b) 3rd generation computer languages
c) option 3
d) option4
Ans: a

3)an application program that is used by the users to get the information from the backend of some application like databases:
a) Application server
b)proxy server
c)database server
d)option 4
Ans: database server freshersworld.com

4) Which of the following is not true about the e-mail
a) it can be accessed by a client program using POP
b) it can be accessed by a client program using imp protocol
c) Option 3
d) Option 4
Ans: I don't remember the answer but first 2 are true.

5) What is X.25?
a) option 1
b)option 2
c)option 3
d)option 4
Ans: find out??:-)

6)
main( )
{
unsigned int i=3; freshersworld.com
while( i >=0)
printf( "%d", i--);
}
how many times will the printf stmt be executed?
a)0
b)3
c)4
d)infinite
Ans: I think the answer is infinite, because 'i' is an unsigned integer and it will not decrement below '0' and hence end up in an infinite loop

7) main( )
{
int x,y, z;
x=2;
y=5;
z= x+++y;
printf("%d %d %d", x, y z);
}
a)3 5 7
b)option
2 c)option
3 d)option
Ans: a

8) # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
main( )
{ freshersworld.com
int i, j, temp;
i=5;
j=10;
temp=0;
if( i > j)
swap( i, j );
printf( "%d %d %d", i, j, temp);
}
Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not understand the concept. Please expalin this to me.

9) Java was initially code named as:
a) Oak
b) green
c) miller
d)option4
Ans: Oak

10) What is not true about the following statements about java.
a) It is compiled using java compiler
b) The compiled files have .class extension.
c) Such files cannot be transferred from one comp to another.
d) They use the java interpreter freshersworld.com
Ans: c

11) Why is synchronize used?
a) To initialize multiple objects
b) To lock an object
c) Option3
d) Option 4
Ans: b (probably)

12) An application program that is used by the users to get the information from the backend of some application like databases:
a) Application server
b) Proxy server
c) Database server
d) System Server
Ans: database server

13) Which of the following is not a protocol?
a)    HTTP
b)    PIM
c)    PSI
Ans: PSI (check)

14) Which of the following does not help security.
a) Good Password
b) Update Antivirus
c) VLAN
Ans: VLAN

15) What was the problem with Intel Processor?
a) Cache
b) PU
c) NONE
Ans: FIND OUT AND LET ME KNOW

16) Which of the following is not a IM client
a) AOL
b) MSN
c) JABBER
d) XINGC
Ans: XINGC

17) Who is associated with HOTMAIL?
a) SABEER Bhatia and Jack Smith
b) SABEER Bhatia and Bill Gates
Ans: SABEER Bhatia and Jack Smith

18) Which of the following is not a application server
a) BLUESTONE
b) WEBSPHERE
c) TOMCAT
d) JBOSS
Ans: BLUESTONE

19) What do u call software embedded in ROM
a) BIOS
b) IRMWARE
c) SHAREWARE
d) FREEWARE
Ans: BIOS (Verify)

20) IP ADDRESS occupies
a) 4 bytes
b) 8 bytes
c) 16 bytes
d) 6 bytes
Ans: 4 bytes

21) Which Data Structure helps Searching?
a) STACK
b) LINKED LIST
c) HASH
Ans: HASH

22) Q on Binary tree Depth?
a) 2^n
b) 2^n - 1
c) log n

23) Which of the following cannot be used across files?
a) Extern
b) Volatile
c) static
d) Const
Ans: static

feedback