Hewlett Packard Question-Paper Contributed by vijay kumar updated on Apr 2019

                                                        HP Question Paper

 

HP solved question paper :

In each question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence.

1) When he
P : did not know
Q : he was nervous and
R : heard the hue and cry at midnight
S : what to do

The Proper sequence should be:
A.RQPS 
B.QSPR
C.SQPR 
D.PQRS
Ans..A

2) Then
P : it struck me
Q : of course
R : suitable it was
S : how eminently

The Proper sequence should be:
A.SPQR 
B.QSRP
C.PSRQ 
D.QPSR
Ans.C

3) I read an advertisement that said
P : posh, air-conditioned
Q : gentleman of taste
R : are available for
S : fully furnished rooms

The Proper sequence should be:
A.PQRS 
B.PSRQ
C.PSQR 
D.SRPQ
Ans.B

Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom

4) To keeps one's temper
A.To become hungry 
B.To be in good mood
C.To preserve ones energy 
D.To be aloof from
E.None of these 
Ans.B

5) To have an axe to grind
A.A private end to serve 
B.To fail to arouse interest
C.To have no result 
D.To work for both sides
E.None of these 
Ans.A

6) To cry wolf
A.To listen eagerly 
B.To give false alarm
C.To turn pale 
D.To keep off starvation
E.None of these 
Ans.B

Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence.

7) (solve as per the direction given above)
A.We discussed about the problem so thoroughly
B.on the eve of the examination
C.that I found it very easy to work it out.
D.No error.
Ans.A

8) (solve as per the direction given above)
A.I could not put up in a hotel
B.because the boarding and lodging charges
C.were exorbitant
D.No error.
Ans.A

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

9) GRAIN:SALT
A.shard:pottery 
B.shred:wood
C.blades:grass 
D.chip:glass
Ans.D

10) THRUST:SPEAR
A.mangle:iron 
B.scabbard:sword
C.bow:arrow 
D.fence:epee
Ans.D

11) LIGHT:BLIND
A.speech:dumb 
B.language:deaf
C.tongue:sound 
D.voice:vibration
Ans.A

12) WAN:COLOUR
A.corpulent:weight 
B.insipid:flavour
C.pallid:complexion 
D.enigmatic:puzzle
Ans.B

In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative

13) The workers are hell bent at getting what is due to them.
A.hell bent on getting 
B.hell bent for getting
C.hell bent upon getting 
D.No improvement
Ans.C

14) If the room had been brighter, I would have been able to read for a while before bed time.
A.If the room was brighter 
B.If the room are brighter
C.Had the room been brighter 
D.No improvement
Ans.C

15) his powerful desire brought about his downfall.
A.His intense desire B.His desire for power
C.His fatal desire D.No improvement
Ans.B

Find the correctly spelt words.

16) (solve as per the direction given above)
A.Ommineous 
B.Omineous
C.Ominous 
D.Omenous
Ans.C

17) (solve as per the direction given above)
A. Benefitted 
B. Benifited
C. Benefited 
D. Benefeted
Ans.C

18) (solve as per the direction given above)
A. Scripher 
B. Scripture
C. Skripture 
D. Scriptur
Ans.B

In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words

19) NADIR
A.Modernity 
B.Zenith
C.Liberty 
D.Progress
Ans.B

20) EXTRAVAGANCE
A.Luxury 
B.Poverty
C.Economical 
D.Cheapness
Ans.C

21) OBSCURE
A.Implicit 
B.Obnoxious
C.Explicit 
D.Pedantic
Ans.C

22) URBANE
A.Illiterate 
B.Backward
C.Discourteous 
D.Orthodox
Ans.C

In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

23) CORPULENT
A.Lean 
B.Gaunt
C.Emaciated 
D.Obese
Ans.D

24) VENT
A.Opening 
B.Stodge
C.End 
D.Past tense of go
Ans.A

25) CANNY
A.Obstinate 
B.Handsome
C.Clever 
D.Stout
Ans.C

Technical

26. )#include
main()
{
int a=6,y=3,z;
float t=4.55;
z=a/y+t+a/y-t+a-2*t;
printf("%d",z);
}

a. 3 
b. 3.00000
c. 3.55 
d.none 
Ans: D

27.Which of the following statements are correct ?
1: A string is a collection of characters terminated by '\0'.
2: The format specifier %s is used to print a string.
3: The length of the string can be obtained by strlen().
4: The pointer CANNOT work on string.

A. A, B 
B. A, B, C
C. B, D 
D. C, D
Ans-B

28. which is used for storing pictures or graphics
a) mbr 
b)mar 
c)frame buffer 
d)sdram

29.What is the similarity between a structure, union and enumeration?
A. All of them let you define new values
B. All of them let you define new data types
C. All of them let you define new pointers
D. All of them let you define new structures
Ans-B

30.What will be the output of the program ?
#include<stdio.h>
int main()
{
enum days {MON=-1, TUE, WED=6, THU, FRI, SAT};
printf("%d, %d, %d, %d, %d, %d\n", MON, TUE, WED, THU, FRI, SAT);
return 0;
}

A. -1, 0, 1, 2, 3, 4 
B. -1, 2, 6, 3, 4, 5
C. -1, 0, 6, 2, 3, 4 
D. -1, 0, 6, 7, 8, 9
Ans-D

31. Pick the odd man out.
a)GPRS 
b)GSM 
c)SIM 
d)IDM
Ans.D

32.In which stage the following code
#include<stdio.h>
gets replaced by the contents of the file stdio.h
A. During editing 
B. During linking
C. During execution 
D. During preprocessing
Ans-D

33.Point out the error in the program
#include
#define int printf("#int(intv)");
main()
{
int x;
float g;
g=int x
printf("-------------");
}
Ans: compier error

34. Main ()
{
Static char a[3][4]={"abcd","mnop" ,"fghi"}
Putchar(**a);
}
a)will not compile successfully 
b)prints a 
c)prints m 
d)prints garbage
Ans: b

35.What is the difference between #include <file> and #include ?file??

36. Given the following statement
enum day = {jan = 1, feb=4, april, may} 
What is the value of may?
(a) 4
(b) 5
(c) 6
(d) 11
(e) None of the above

37. Find the output for the following C program
main
{int x,j,k;
j=k=6;x=2;
x=j*k;
printf("%d", x);

38. Find the output for the following C program
fn f(x)
{ if(x<=0)
return;
else f(x-1)+x;
}

39. Find the output for the following C program
i=20,k=0;
for(j=1;j<i;j=1+4*(i/j))
{k+=j<10?4:3;
}
printf("%d", k);

40. Find the output for the following C program
int i =10
main()
{int i =20,n; 
for(n=0;n<=i;)
{int i=10;
i++;
}
printf("%d", i);

41. Find the output for the following C program
int x=5;
y= x&y

42. Find the output for the following C program
Y=10;
if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10)
{
printf("%d", Y);
else
printf("%d", Y);
}

43. Find the output for the following C program
f=(x>y)?x:y
a) f points to max of x and y 
b) f points to min of x and y
c)error

44. What is the sizeof(long int)
(a) 4 bytes
(b) 2 bytes
(c) compiler dependent
(d) 8 bytes

45. Which of the function operator cannot be over loaded
(a) <=
(b) ?:
(c) ==
(d) *

46. Find the output for the following C program
main()
{int x=2,y=6,z=6; 
x=y==z;
printf(%d",x)

47.main(){
float fl = 10.5;
double dbl = 10.5
if(fl ==dbl)
printf(“UNITED WE STAND”);
else
printf(“DIVIDE AND RULE”)
}
what is the output?
a)compilation error 
b)UNITED WE STAND 
c)DIVIDE AND RULE 
d)linkage error.

48.main()
{
static int ivar = 5;
printf(“%d”,ivar--);
if(ivar)
main();
}
what is the output?
a)1 2 3 4 5 
b) 5 4 3 2 1 
c)5 
d)compiler error:main cannot be recursive function.

49.main()
{
extern int iExtern;
iExtern = 20;
printf(“%d”,iExtern);
}
what is the output?
a)2 
b) 20 
c)compile error 
d)linker error 

50..#define clrscr() 100
main(){
clrscr();
printf(“%d\n\t”, clrscr());
}
what is the output?
a)100 
b)10 
c)compiler error
d)linkage error

feedback