Headstrong Placement Paper Contributed by Deepthi updated on Jun 2019

                                         Headstrong Model Placement Paper

1. What will be result of the following program
main()
{
void f(int,int);
int i=10;
f(i,i++);
}
void f(int i,int j)
{
if(i>50)
return;
i+=j;
f(i,j);
printf("%d,",i);
}
a).85,53,32,21
b)10,11,21,32,53
c)21,32,53,85
d)32,21,11,10
e)none of the above
Ans:e

2. main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}

Ans : 2 2 2 2 2 2 3 4 6

3.void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf("\n%d",k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}
Ans: 6

4.void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf("%d,",i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf("%d,",i);
}
printf("%d",i);
getch();
}
Ans: 1,4,6

5. If each side of a rectangle is increased by 100%, by wat % the area increases?

Ans: 100%

6. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount, then wat % profit they make?(3 marks)

Ans: 35%

7. Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours. how long would it take V alone to produce n units?

a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

Ans: e

8. 49.The sum of 7 consecutive odd numbers in terms with 27 as fourth number

Ans:189

9. It takes 30 days to fill a laboratory dish with bacteria. If the size of the bacteria doubles each day, how long did it take for the bacteria to fill one half of dish?

Ans) D

10. If the area of a square increases by 69%, then the side of the square increased by

Ans: (B) 30%

11. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

(a) 43
(b) 33
(c) 41
(d) 45

Ans. (a)

12. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678. Then the code for the word "MANGO" would be

(a) 82357
(b) 89343
(c) 84629
(d) 82347

Ans. (d)

13. one bottle is half-full of oil and another bottle with twice the capacity is one quarter full of oil. if water is added so that both the bottles are full and the contents of both are then poured into a third bottle that is empty and large enough to hold the contents of both, what fractions of the contents in the third bottle is oil?

a)1/4 b)1/3 c)3/8 d)2/3

ans:b)1/3

14. don and his wife each receive an 8 percent annual raise. if don receives a raise rs.800 and his wife receives a raise of rs. 840, what is the difference between their annual income after their raises?

a)40 b)460 c)500 d)540

ans:d)540

 

15. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?
(1) 56
(2) 35
(3) 49
(4) 42
(5) 51

 

16. ‘MP’ is related to ‘HK’ in the same way as ‘HK’ is related to
(1) CE
(2) CF
(3) CG
(4) DG
(5) None

 

17. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?
(1) Jasmine
(2) Rose
(3) Dahlia
(4) Marigold
(5) Lotus

 

18. ‘Jackal’ is related to ‘Carnivorous’ in the same way as ‘Goat’ is related to
(1) Omnivorous
(2) Carnivorous
(3) Herbivorous
(4) Multivorous
(5) None

 

19. If ‘blue’ is called ‘red’, ‘red’ is called ‘green’, ‘green’ is called ‘black’ and ‘black’ is called ‘white’, what is the colour of grass ?
(1) Red
(2) Black
(3) White
(4) Green
(5) None

 

20. ‘Radish’ is related to ‘Root’ in the same way as ‘Brinjal’ is related to
(1) Fruit
(2) Stem
(3) Flower
(4) Root
(5) None

feedback