Geodesic Informations Systems Limited Placement Paper Contributed by Shahul updated on Jun 2019

                             Geodesic - Model Placement Paper

Aptitude Questions:

Directions for Questions 1-3: Choose the option which will correctly fill the blank.

1. This train travels from London ______ Paris.
A. at 
B. to 
C. over 
D. below
Ans: B

2. We stood at the back ______ the theater.
A. of 
B. on 
C. in 
D. for
Ans: of

3. I will work _________ five o'clock.
A. until 
B. up 
C. in 
D. to

Directions for Questions 4-6: Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options.

4. The antidote to these problems is hard to find
A. Cause for 
B. Result of 
C. Remedy for 
D. Consequence of 
E. None of these
Ans: C

5. Because of a family feud, he never spoke to his aife's parents.
A. Crisis 
B. Trouble 
C. Problem 
D. Quarrel 
E. None of these
Ans: D

6. The article is written in a very lucid style.
A. Elaborate 
B. Clear 
C. Intricate 
D. Noble 
E. None of these
Ans: B 

Directions for Questions 7-10: Choose the answer option which will correctly fill the blank.

7. _________ man ran into the street. A car hit ____ man.
A. A, the 
B. An, the 
C. the, the 
D. A, the

8. The interesting thing about _____ Romans is all the roads that they built in Britain.
A. A 
B. An 
C. none of these 
D. The

9. Albert Einstein was _____ famous scientist. Einstein won _______ Nobel Prize in Physics in 1921.Einstein left his country and lived in _______ States until he died in 1955.
A) A, the, an 
B) A, the, the 
C) A, an, the 
D) An, an, the 
Ans: B

10. Are you shopping for ________ health club to join so you can get in shape? Shop wisely! You could end up choosing _______ wrong club and losing more money than pounds.
A) the, an 
B) the, the 
C) A, the 
D) An, the
Ans: C

11. The number of degrees that the hour hand of a clock moves through between noon and 2.30 in the afternoon of the same day is
A. 720 
B. 180 
C. 75 
D. 65 
E. 60
Ans: C

12. (3x + 2) (2x - 5) = ax² + kx + n .What is the value of a - n + k ?
A. 5 
B. 8 
C. 9 
D. 10 
E. 11
Ans: A

13. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by :
A. 44% 
B. 120% 
C. 144% 
D. 40% 
E. None of the above
Ans: A

14. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is
A. 10 : 11 
B. 11 : 12 
C. 12 : 13 
D. 13 : 14 
E. None of the above
Ans: D

15. A perfect cube is an integer whose cube root is an integer. For example, 27, 64 and 125 are perfect cubes. If p and q are perfect cubes, which of the following will not necessarily be a perfect cube?
A. 8p 
B. pq 
C. pq + 27 
D. -p 
E. (p - q)6
Ans: C

16. Helpers are needed to prepare for the fete. Each helper can make either 2 large cakes or 35 small cakes per hour. The kitchen is available for 3 hours and 20 large cakes and 700 small cakes are needed. How many helpers are required?
A. 10 
B. 15 
C. 20 
D. 25 
E. 30
Ans: A

17. If f(x) = (x + 2) / (x-2) for all integers except x=2, which of the following has the greatest value?
A. f(-1) 
B. f(0) 
C. f(1) 
D. f(3) 
E. f(4)
Ans: D

18. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by :
A. 44% 
B. 120% 
C. 144% 
D. 40% 
E. None of the above
Ans: A

19. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is
A. 10 : 11 
B. 11 : 12 
C. 12 : 13 
D. 13 : 14 
E. None of the above
Ans: D

20. (3x + 2) (2x - 5) = ax² + kx + n .What is the value of a - n + k ?
A. 5 
B. 8 
C. 9 
D. 10 
E. 11
Ans: A

Technical Questions:

Predict the output or error(s) for the following
1.
void main()
{
int
const * p=5;
printf
("%d",++(*p));
}
Answer:
Compiler error: Cannot modify a constant value.

2.
main()
{
char s[ ]="man";
int
i
;
for(
i
=0;s[
i
];
i
++)
printf
("\
n%c%c%c%c",s
[
i
],*(
s+i
),*(
i+s
),
i
[s]);
}
Answer:
mmmm
aaaa
nnnn

3. 
main()
{
float me = 1.1;
double you = 1.1;
if(me==you)
printf
("I love U");
else
printf
("I hate U");
}
Answer:
I hate U

4. 
main()
{
static
int
var
= 5;
printf
("%d ",
var
--);
if(
var
)
main();
}
Answer:
5 4 3 2 1

5.
main()
{
int
c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int
j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf
(" %d ",*c);
++q;
}
for(j=0;j<5;j++)
{
printf
(" %d ",*p);
++p;
}
}
Answer:
2
2
2
2
2
2
3 4 6 5

6. 
main()
{
extern
int
i
;
i
=20;
printf
("%
d",i
);
}
Answer:
Linker Error : Undefined symbol '_i'

7.
main()
{
int i=-1,j=-1,k=0,l=2,m;
m=i++&&j++&&k++||l++;
printf("%d %d %d %d %d",i,j,k,l,m);
}

Answer:
0 0 1 3 1

8.
main()
{
char *p;
printf("%d %d ",sizeof(*p),sizeof(p));
}

Answer:
1 2

9.
main()
{
int i=3;
switch(i)
{
default:printf("zero");
case 1: printf("one");
break;
case 2:printf("two");
break;
case 3: printf("three");
break;

}

Answer :
three

10.
main()
{
printf("%x",-1<<4);
}

Answer:
fff0

feedback