ECIL Whole-Testpaper Contributed by Seethal updated on Sep 2019
get exam of |   6323


ECIL electronics and electricsl,Computer Science Questions
1.In Cyclic redundancy checking, what is the CRC?
a.Divisor
b.Quotient 

c.Dividend 
d Remainder

2.The Hamming distance between 100 and 001??
a.2 
b.1
c.0
d.3

3.In case of Go-Back-N ARQ protocol, for 10 data packets sent, _____________acknowledgments may be received. (Circle the right answer.) 
a1 
b.5 
c. exactly 10
d. all of the above

4.Isotopes contains
a.Equal number of protons
b.Equal number of neutrons
c.Equal number of nucleons
d.Equal number of protons and neutrons

5.Rectifers are used to 
a.Convert AC to DC

6.If you need to show the physical relationship between software components and the hardware in the delivered system, which diagram can you use? 
Ans. Deployment diagram

7.Suppose the time to service a page fault is on the average 10 milliseconds, while a memory access takes 1 microsecond. Then a 99.99% hit ratio results in average memory access time of
a. 1.9999 milliseconds
b. 1 millisecond
c. 9.999 microseconds
d. 1.9999 microseconds

8.The length of address size of IPV4 and IPV6
Ans. 4 and 16 bytes

9.Stack – LIFO

10.Which of the following range is a valid long double?
Ans. 3.4E-4932 to 1.1E+4932

11.If we want to round off x, a float , to an int value, then the correct way to do is
Ans. y=(int)(x+0.5)

12.Which of the following statement obtains the remainder on dividing 3.14 by 2.1?
a.rem= (3.14 % 2.1)
b.rem = modf(3.14,2.1)
c.rem = fmod(3.14,2.1)
d.Error 

13.Which classes allow primitive datatypes to be accessed as an object?
Ans. Wrapper classes

14.How many times the “for” loop will be executed for the following code??
main()
{
int i=5;
for(;scanf(“%s”,i);printf(“%d\n”,i));
}
Ans. for loop will executed for infinite times

15.What will be the output for the following code?
func(int x, int y, int z);
main()
{
int x=`10,y=3;
func(y,x,x);
printf(“%d %d”,x,y);
}
func(x,y,z)
{
y=y+4;
z=x+y+z;

Ans: 10 3

16.How can the following two statements can be combined??
char *p;
p=(char*)malloc(1000);
ans: char *p=(char*)malloc(1000);

17. How a destructor is represented??
Ans: ~X(){}

18.Which of the following is not used as IPC mechanism??
a.Semaphore b .
b.Pipe
c.Mailbox
d.Stack

19.Which is not the feature of transport layer??
Ans: routing

20.Which of the following are non-linear systems??
a.Low pass filter
b.Rectifier
c.Integrator
d.All the above

21.Which operator is used t=for turning off a bit to a number?
a. operator

feedback