Bharat Sanchar Nigam Ltd Aptitude-General Contributed by Sruthi updated on Jun 2019
BSNL PAPER ON  JULY,2011   1.Which Sentence is correct:
a.French is known by me.
b.French live in France.
c.France is an European country.
d.Nepolean was a French king.
Ans.b     

2.Antonymous of " OBSOLETE":
a.Current           b. old         c. relative      d. neutral
ans.a

3.I am agree _ the project.
a. to            b. on         c. with         d.  at
ans.a

4."MY LIFE MY COUNTRY"  author's  name:
a.L.K. Advani
b.Manmohan Singh
c.Soniya Gandhi
d.Apj Abul Kalam
ans.a       

5.India's first Grandmaster lady:
a.koneru hampi
b.s. subrahamanyam
c.c.k. nayadu
d.kiran gosvami
ans.a               

6.J.L. Bayard invented:
a.radio   b. telephone   c.  telegraph   d.   television
ans.d

7.Simla agreement was done between India and _
a. china     b.  Nepal    c.  Pakistan   d.  Bhutan
ans.c
8. Myanmar is not share its boundary with
a. assam      b.  mizoram     c.  Manipur      d. nagaland .
Ans.a               
9.  First "ROUND TABLE CONFRESS" between India & Britain was in:
a. Calcutta      b. Delhi    c. London       d.Peris
ans.c

10. Iron man of India is :
a. Lala lajpat rai
b . subhash Chandra bose
c. sardar vallabhai patel
d . pandit jawahar lal nehru
ans.c        
11.WORLD TELECOMMUNICATION DAY is on:
a. may 17         b.    july 21    c.  june 26      d.   augast 22
Ans.a

12.Greenhouse Effect is caused by:
a.  Carban di oxide       b. sulphar di oxidem          c.  Carban mono oxide       d. oxyzen
ans.a  
13.Oldest IIT is:
a.IIT, Bombay        b.  IIT, Guwahati      c. IIT, delhi           d.     IIT,Khadakpur
ans.d
14. Kalpana-I satellite is launched basically for:
a.Distance education
b.Telecommunication & broadcasting
c.Metrological purpose
d.Travel & science
ans.c     
15. Radio Waves transmission & receiving phenomenon invented by:
16. HYNYANIKA was a type of:
17. Following  Shaded  parts of country is producer  of:  

 a. Jute       b. Rubber            c.tea            d.coffee

18 What is the term: "IMMUNOLOGY"
19 coming soon.
feedback