AT & T Aptitude Questions Contributed by Jins updated on Apr 2019

                                                   AT&T Aptitude Test Questions

1. A square is divided into 9 identical smaller squares. Six identical balls are to be placed in these smaller squares such that each of the three rows gets at least one ball (one ball in one square only). In how many different ways can this be done?
1. 81
2. 91
3. 41
4. 51
Ans: 1.

2. A man owns 2/3 of the market research beauro business and sells 3/4 of his shares for Rs.75000. What is the value of Business
1. 150000
2. 13000
3. 240000
4. 34000
Ans: 1.

3. 1,2,6,24,_?
1. 111
2. 151
3. 120
4. 125
Ans: 3.

4. The cost of 16 packets of salt,each weighing 900 grams is Rs.28.What will be the cost of 27 packets ,if each packet weighs 1Kg?
1. Rs.52.50
2. Rs.56
3. Rs.58.50
4. Rs.64.75
Ans: 1.

5. Ronald and Michelle have two children. The probability that the first child is a girl, is 50%. The probability that the second child is a girl, is also 50%. Ronald and Michelle tell you that they have a daughter. What is the probability that their other child is also a girl?
1. 1/2
2. 1/3
3. 1/4
4. 1/5
Ans: 2.

6. The product of two fractions is 14/15 and their quotient is 35/24. the greater fraction is
1. 4/5
2. 7/6
3. 7/5
4. 7/4
Ans: 1.

7. 500 men are arranged in an array of 10 rows and 50 columns according to their heights. Tallest among each row of all are asked to fall out. And the shortest among them is A. Similarly after resuming that to their original podsitions that the shortest among each column are asked to fall out. And the tallest among them is B . Now who is taller among A and B ?
1. A
2. B
3. Both are of same height
Ans: 1.

8. A three digit number consists of 9,5 and one more number. When these digits are reversed and then subtracted from the original number the answer yielded will be consisting of the same digits arranged yet in a different order. What is the other digit?
1. 1
2. 2
3. 3
4. 4
Ans: 4.

9. A piece of cloth cost Rs 35. if the length of the piece would have been 4m longer and each meter cost Re 1 less , the cost would have remained unchanged. how long is the piece?
1. 10
2. 11
3. 12
Ans: 1.

10. In a journey of 15 miles two third distance was travelled with 40 mph and remaining with 60 mph.How muvh time the journey takes
1. 40 min
2. 30 min
3. 120 min
4. 20 min
Ans: 4.

11. Solid cube of 6 * 6 * 6. This cube is cut into to 216 small cubes. (1 * 1 * 1).the big cube is painted in all its faces. Then how many of cubes are painted at least 2 sides.
1. 56
2. 45
3. 23
4. 28
Ans: 1.

12. 1, 5, 14, 30, ?, 91
1. 45
2. 55
3. 60
4. 70
5. None of these
Ans: 2.

13. If 9 engines consume 24 metric tonnes of coal, when each is working 8 hours a day; how much coal will be required for 8 engines, each running 13 hours a day, it being given that 3 engines of the former type consume as much as 4 engines of latter type.
1. 22 metric tonnes.
2. 27 metric tonnes.
3. 26 metric tonnes.
4. 25 metric tonnes.
Ans: 3.

14. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.
1. 20%
2. 34%
3. 15%
4. 14%
Ans: 3.

15. A house wife saved Rs. 2.50 in buying an item on sale .If she spent Rs.25 for the item ,approximately how much percent she saved in the transaction ?
1. 8%
2. 9%
3. 10%
4. 11%
Ans: 2.

16. A man can row upstream at 8 kmph and downstream at 13 kmph.The speed of the stream is?
1. 2.5 kmph
2. 4.2 kmph
3. 5 kmph
4. 10.5 kmph
Ans: 1.

17. Find what is the next letter. Please try to find. O,T,T,F,F,S,S,E,N,_ What is that letter?
1. B
2. S
3. Q
4. T
5. O
Ans: 4.

18. A boy has Rs 2. He wins or loses Re 1 at a time If he wins he gets Re 1 and if he loses the game he loses Re 1. He can loose only 5 times. He is out of the game if he earns Rs 5. Find the number of ways in which this is possible?
1. 14
2. 23
3. 16
4. 12
5. 10
Ans: 3.

19. A is twice as good a workman as B and together they finish a piece of work in 18 days.In how many days will A alone finish the work?
1. 27
2. 26
3. 25
4. 24
Ans: 1.

20. Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so as to keep the expenditure fixed?
1. 20 %
2. 40 %
3. 3%
4. 2%
Ans: 1.

21. A man sells two buffaloes for Rs. 7,820 each. On one he gains 15% and on the other, he loses 15%. His total gain or loss in the transaction is
1. 2.5% gain
2. 2.25% loss
3. 2% loss
4. 5% loss
5. None of these
Ans: 2.

22. One ship goes along the stream direction 28 km and in opposite direction 13 km in 5 hrs for each direction.What is the velocity of stream?
1. 1.5 kmph
2. 2.5 kmph
3. 1.8 kmph
4. 2 kmph
Ans: 1.

23. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together
1. 3 days
2. 8/9 days
3. 4 days
4. None of the above
Ans: 2.

24. 7 Pink, 5 Black, 11 Yellow balls are there. Minimum no. atleast to get one black and yellow ball
1. 17
2. 13
3. 15
4. 19
Ans: 1.

25.Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division. Find the original number divided?
1. 18
2. 20
3. 54
4. 8
Ans: 1.

feedback